Свързани новини

21.02.2020 10:11

България е най-зле за живеене в ЕС

Видян 2759 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България е най-зле за живеене в ЕС и заема 45-то място в световната ранглиста като цяло. Тя има 156% излишък на емисии на CO2 спрямо целите за 2030 г., според анализ на Световната здравна организация, Unicef ​​и медицинско списание The Lancet. В  доклада бяха разкрити 10-те най-лоши държави в ЕС за раждане на дете.

 България е следвана от Литва, която е на 41-о място в света и на второ като най-лошо място за раждане на дете в ЕС.

Латвия е третата най-лоша държава от ЕС за раждане на дете. Емисиите на страната са с 36% по-високи от целите за 2030 г. Полша е 33-тото най-добро място в световен мащаб за раждане и четвъртата най-лоша държава в ЕС.  Гърция е петата най-лоша държава от ЕС, следвана от Словакия, Унгария, и Хърватия, която има нисък резултат по отношение на устойчивостта.


В горния край на класацията е Италия е на десето място сред най-лошите страни в ЕС и 26-то място в световната ранглистата. Преди нея е Естония, чиито въглеродните емисии са  с тревожни 458% по-високи от целевите нива до 2030 г. В световната класация е № 27.



Според анализа никоя държава в света не предлага на детето шанс както за здравословно възпитание, така и за добра среда за бъдещето му развитие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.02.2020 15:12

    най-лоша държава за отглеждане на деца,най-лоша за пенсионерите/ниските пенсии/,най-лош живот и най-бедни хора,но парите отиват в какви ли не измислици на олигархията,за да се откраднат-затова никой млад не се връща тук от чужбина,защото се управлява от продажници и безродници....

  • 001 Anonimen 22.02.2020 10:07

    за сметка на неосъвременените ниски пенсии,властта дебелее все повече и харчи на халос.....,а че хората мрат без хранене и лекарства не ги е еня,важно е да грабят от всички фондове и хазната....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален