Свързани новини

20.02.2020 16:19

7 села край Пловдив на бунт заради винетка

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жители на близо 7 села от общините „Родопи“ и „Садово“ са готови да излязат на протест, ако знакът за винетка, поставен на надлеза на „Скобелева майка“ не бъде премахнат, съобщи marica.bg. Жители на Ягодово и Катуница обясняват, че са вкарани в абсурдната ситуация да купуват винетка за 200 метра. Това е „ръкавът“ на надлеза, който отвежда колите до разклона за селата Ягодово и Катуница.  


Изискването за стикера ще засегне поне 6-7 села от двете общини, тъй като и жители на Крумово и селата от община Садово използваха доскоро трасето, за да влизат в града безплатно, обясниха кметовете.


„Проблемът е много наболял, непрекъснато звънят  притеснени жители и на Катуница и на Ягодово и питат как за 200 метра ще трябва да купуват стикер“, обясни пред  „Марица“ кметът на Катуница Красимир Юруков. Според него знакът е неправомерно и некоректно сложен. Мястото му е след табелата за край на Пловдив, обясни Юруков.  Подкрепи и го и колегата му от Ягодово Димитър Дишев.  Задено с кметовете на съседните села те подготвят писмо до АПИ с настояване табелата да бъде преместена и поставена коректно.


„Ще пишем първо до АПИ, ако не вземат мерки, ще стигнем и до премиера. Намираме се в същата ситуация като тази в София със северната тангента“, обясни Дишев. И напомни, че табелата се появила тези дни, след като се заговори за въвеждането на тол системата.  Разгневени жители на селата заплашвали и да излязат на протест, ако знакът остане.


Според Дишев ситуацията, в която са поставени със знака за винетен стикер, може да спре и автобус 22, която била една от най-добрите придобивки за селото.


„Ако се изисква винетка, най-вероятно и автобусът ще трябва да плаща тол такса, което може да спре пътуването му до селото“, коментира кметът на Ягодово.


Той припомни, че преди години имали отново проблем с табелата за винетка, тогава жители на близките села излязоха на протест, тъй като това се оказа проблем  за автобусите до селото.  Скоро след това табелата била премахната.


"Нека кметовете да пуснат официално писмо, за да видим какви са мотивите им", коментира инж. Йордан Калев, шеф на Областно пътно управление-Пловдив. Той уточни, че табелите за винетки се поставят от "БГ ТОЛ" по одобрена схема.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и