Свързани новини

20.02.2020 14:07

До $1,1 трлн. ще струва на света коронавирусът: Оксфорд

Видян 1803 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

$1,1 трилиона ще струва на света епидемията и най-вече истерията покрай коронавируса в най-лошия вариант, а „само“ 400 млрд. долара в най-оптимистичния, гласят оценки на глобалния лидер в икономическите оценки и прогнозите Оксфорд Економикс. Световният растеж ще се забави до най-ниското си ниво от 2009 г. насам – т.е. до времената на световна финансова и икономическа криза и рецесия. Напомняме, че тя вече е факт във водещите страни от ЕС и Еврозоната Германия, Франция и Италия. С което застрашава сериозно и Бъългария – нашата икономика се крепи на износа за тези държави и възможността им да финансират еврофондовете.


Китайската икономика ще падне от 6% ръст най-вероятно до 5,4% ръст, като за „карантинното“ първо тримесечие експертите от Оксфорд очакват данни да покажат 3,8%, а впоследствие машината на „фабриката на света“ да се задвижи малко по-ускорено. Всъщност, повече ще спадне световният продукт – песимистично над два пъти – 1,3% срив. Това е нещо като целия БВП на 16-ата икономика в света Индонезия, която здравословно засега остава една от малкото държави в Азиатско-Тихоокеанския район, незасегната със заразени от коронавируса.


Основни губещи, както 19 минути отдавна анализира, и според Оксфорд Економикс ще се окажат туризмът и глобалното потребление, тъй като Китай е най-големият източник на пътешестващи и е най-големият производител в света.


Междувременно през последната седмица има трайна тенденция на намаляване на новите случаи на заболели от коронавирус, въпреки предупрежденията на експертите, че е рано да се радваме. В момента има 75500 заразени и 2100 от тях са с летален изход – смъртност в рамките на нормата за грипни епидемии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате