Свързани новини

20.02.2020 13:17

Цацаров погна трима кметове за конфликт на интереси

Видян 3682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при трима общински кметове.


Производството срещу Маринела Николова, кмет на Община Козлодуй е започнало след сигнал. Между общината и едноличен търговец са били сключени девет договора за наем на земеделска земя. Общата площ на наетите общински ниви е близо 2250 дка., а договорите са за срок от по четири години. Всеки договор е предшестван от съответна тръжна процедура, завършила с определяне на спечелил търга - само въпросният едноличен търговец, за всички девет договора. В същото време е установено, че кметът на общината е отдал под аренда на този търговец и собствените си земеделски земи /два договора за близо 87 дка/, със срок до стопанската 2026 - 2027 г., предава БТА.


Производството срещу Симеон Симеонов, кмет на Тервел за времето когато е бил председател на Общинския съвет - 2015-2019 година. В четири заседания на общинския съвет за гласуване, е било подложено предложение на МК "За нов Тервел" за включване в дневния ред на точка за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на съвета и за избор на нов председател. Предложенията не са били приети, като в гласуването на всяко от четирите заседания, с глас "против", е взел участие и самият Симеон Симеонов. С това е нарушил закона, според който лице, заемащо висша публична длъжност, няма право при изпълнение на задълженията си да гласува в частен /в случая свой личен/ интерес.


След сигнал от орган на съдебната власт, установил факти за конфликт на интереси в хода на водено разследване, КПКОНПИ е образувала такова производство и срещу Румен Павлов - кмет на Стражица. Установено е, че неговият брат, действащ като едноличен търговец, е подал до кмета на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на едноличния търговец - негов брат.


КПКОНПИ образувала производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на общински съветник от Царево. Предмет на проверка ще са твърденията в подаден сигнал, че в бюджета на общината за 2020 г. е предвидено финансиране за волейболен клуб в размер на 45 000 лв. като братът на съветника е член на управителните органи на клуба, а самият съветник е гласувал "за" това финансиране.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог