Свързани новини

20.02.2020 13:07

Божков се е почувствал по-силен от държавата: Гешев

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти обвиненията към Васил Божков. Според обвинител №1 у нас бизнесменът се е почувствал, че е по-силен от държавата.
Малко преди да бъде обвинен в различни престъпления, Божков напусна страната в посока ОАЕ.
И сега текат процеси на изземване на предмети с културна стойност от офисите му, разкри Гешев.
Там в сряда, освен различни артефакти, обвити в салфетки, във вестници, прибрани в кашони или в кутии за пури, Прокуратурата откри огнестрелно оръжие и регистрационна бланка за криминална регистрация. поради записания в нея на 2 места ръст 1,87 м. обаче е съмнително дали е  същият човек. Хазартният бос не е толкова висок.



 "Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива, защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка", коментира Гешев.
"Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата“, допълни още главният прокурор, цитиран от novini.bg.
"Ясно е, че ако бяха регистрирани, ако бяха законно придобити, нямаше да се съхраняват по този начин. Хората си защитават това, което са получили и което е откраднато от българската земя. И го правят чрез медиите", посочва още Гешев за антиките на Божков, предаде БНТ.
В същото време Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на жената до Божков - Елена Динева. От държавното обвинение настояват тя да остане в ареста. Динева ще отговаря за участие в престъпна група.
Засега от прокуратурата не съобщават никакви подробности за обвиненията срещу Динева. Тя обаче е поредният близък до Божков човек, който се привлича към наказателна отговорност.
Неотдавна за участие в престъпна група бе обвинен съдружникът на бизнесмена Александър Тумпаров. Той бе арестуван, а след това освободен срещу рекордната гаранция от 1,5 млн. лв.
Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и неотдавна смененият ѝ началник Александър Георгиев. Арестувани бяха и редови членове на комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!