Свързани новини

19.02.2020 13:23

Гергана Беремска за алтернативен директор в Съвета на директорите на ЕИБ, предлага кабинетът

Видян 1065 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със свое решение правителството предложи Гергана Беремска, директор на дирекция „Международни финансови институции“ в Министерството на финансите, за алтернативен директор за Република България в Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщиха от правителствената информационна служба.


От 1 януари 2007 г. Република България е акционер в ЕИБ, в съответствие с подписания договор за присъединяване на Република България към Европейския съюз и чл. 308 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Алтернативните директори се назначават от Съвета на гуверньорите на ЕИБ, по предложение на държавите членки, с мандат от 5 години.


Днешното решение на правителството е във връзка с предприети реформи в управлението на Банката, включващи засилване на функциите на Съвета на директорите, по-ефективното използване на алтернативните директори и увеличаването на тяхната роля в процеса на вземане на решения. Заради напускането на Европейския съюз от страна на Обединеното кралство, през миналата година са приети промени в чл. 9, параграф 2 от Устава на ЕИБ, според които се увеличава броят на алтернативните директори, така че всяка държава членка да има свой алтернативен директор в Съвета на директорите на Банката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Читател 25.02.2020 09:57

    Същата Гергана Беремска, която навремето ЕС изрично найстоя да бъде отстранена заради корупция, заради нея държавата ни изгуби стотици милиони спрени евро средства, а никой нищо сега не пише - възмутително. Явно в България вече няма свободна журналистика... http://old.segabg.com/article.php?id=359523

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак