Свързани новини

19.02.2020 13:16

Петкова: Правителството преговаря с Газпром за цената на газа

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви пред журналисти в МС, че преговорите с "Газпром" за цената на природния газ се водят от страна на правителството. Още през август миналата година сме депозирали писмо до колегите от "Газпром" и преговорите са в ход, категорична беше министър Петкова, предаде Нова тв.

Тя напомни, че цената на природния газ, съгласно споразумението, което "Газпром" подписа с ЕК по повод антимонополното дело, водено от Комисията срещу компанията, се определя на база преговори между съответните компании. Теменужка Петкова поясни още, че българското правителство работи по енергийните проекти на страната и то е компетентно да вземе съответните решения. Тя допълни, че тези проекти се развиват от няколко години при стриктно спазване на всички европейски изисквания. Сред посочените от министъра проекти бяха "Балкански поток", АЕЦ "Белене", интерконекторът Гърция - България.


От прессекретариата на държавния глава съобщиха вчера, че българският президент е приел поканата на своя руски колега да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва. Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България. Това е заявил държавният глава Румен Радев, цитиран в прессъобщението, в телефонен разговор по негова инициатива с президента на Руската федерация Владимир Путин по отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни. В прессъобщението се посочва още, че президентът Радев е изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни миналата година е дал силен импулс в тази насока. Владимир Путин е отбелязал, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори, се посочва още в прессъобщението на прессекретариата на държавния глава.


 


Снимка: БГНЕС, архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на