Свързани новини

19.02.2020 11:21

Борисов обвини АПИ за решение на кабинета си

Видян 2856 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Остра реакция на министър-председателя Бойко Борисов за винетките осмисли рекордно краткото - колкото 1 учебен час, седмично заседание на кабинета. Припомняме, че проблемът е плод на правителствено решение. Той обаче насочи гнева си към шефа на АПИ
Георги Терзийски, който беше смъмрен, като третокласник. Причината за недоволството се оказаха протестите на жители от населените места в рамките на Столичната община, които блокираха пътища заради очаквания, че ще бъдат глобявани ако нямат винетки, когато пътуват в София.



„Тук ли е шефът на АПИ?”, възмутено запита Борисов в началото на редовното правителствено заседание. „Защо правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?”, закани се премиерът. „За някаква абсолютна глупост! Как ще плащат за абсолютна глупост! Как ще плащат хората от Нови Искър, от Банкя или от съседните места винетки? На изборите те гласуват ли за кмет на София? Защо го правите? Питам! Това ли искате да ми кажете?”, отправи Борисов въпроси към чиновника. Припомняме, че въпросните мерки всъщност са решение на кабинета от преди 1 година и 1 месец, а не е по желание нито на АПИ, нито на Столичната община.


  „Защо го правите? Питам! Репетирате дали ще ви оправя още днес или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед, това ли искате да ви кажа?”, закани се премиерът. Той разпореди на шефа на АПИ лично да информира хората от населените места край столицата, че няма да плащат такси, за да стигнат до града. „Във всеки център на населенето място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време глашатаите, викаш по три пъти: „Няма да има винетки”. Още един път, ако ми направите така да се задъхам преди МС, ще бъде много критично за вас”, каза министър-председателят на Терзийски.
Същевременно от АПИ обещаха в ефира на Здравей, България по Nova, че няма да се налагат глоби на хората, каращи без винетка по Северната тангента и няколко други пътя около София.


Снимка: БГНЕС






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.02.2020 09:56

    Трябва да се добавят и кметичката му и министърката му!

  • 001 Корнелия Нинова 19.02.2020 16:27

    Днес премиерът, разбира се, се опитва да отхвърли отговорността от себе си и да я прехвърли на директора на АПИ. Но трябва да знаете истината, уважаеми български граждани. Решението, с което са определени тези пътища, е на Министерски съвет - публикувано, обнародвано, подписано от премиера Борисов. Нека да видим какво се случва днес. Директорът на АПИ е изпратен да бъде глашатай по селата, като поеме отговорността за това, което премиерът Борисов лично е наредил за тези хора. Скъпи български граждани, Бойко Борисов ни върна в Средновековието. Сигурно знаете, че в Средновековна Англия е имало длъжност глашатай, който е обявявал управленските решения по площадите, по селата и на хората. Днес сме 21-ви век, светът се движи от високи технологии и изкуствен интелект. България се връща в Средновековието под ръководството на Бойко Борисов."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и