Свързани новини

19.02.2020 10:34

ГЕРБ не ще кметът с 5 апартамента да си ходи

Видян 2630 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на властта не прие оставката на областния си координатор в Пловдив Георги Мараджиев, който се оказа в епицентъра на след имотен скандал. Той я подаде във вторник след излъчено разследване по bTV, според което е купил 5 апартамента в Слънчев бряг по време на първия си мандат.


"След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Мараджиев и изслуша неговата позиция в национален ефир, ИK на ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област. Ръководството на ГЕРБ благодари на Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му” сочи съобщение на политическата сила до медиите. „ГЕРБ оценява високо работата на Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове", пише още в позицията.


По-рано през деня Мараджиев определи сигналите срещу него като "фалшиви". В интервю за сутрешния блок на медията той уточни, че има 4, а не 5 имота в Слънчев бряг и само един от тях е купен по време на мандата му, като това е станало през 2019 г. По думите му е подал оставка, „защото има морал”.


Припомняме, че според документите семейството на Мараджиев е придобило 5 апартамента в Слънчев бряг. Три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един - на малолетна внучка. Цените на апартамент по данни на Имотния регистър са между 58 хиляди и 131 хиляди лева. Освен имоти, градоначалникът е декларирал 2.5 млн. лв. лични приходи за година. Когато става кмет през 2015 г., декларира само неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3.3 млн. лв.



„Такива цени не съществуват, на които са придобити имотите му“, разказа пред bTV бизнесменът в областта на туризма Илия Иванов.


Напомняме, че преди година и екскметът на Созопол Панайот Рейзи подаде оставка като "личен акт". Отново заради имотни скандали дори и ключови фигури в управляващата партия  като Цветан Цветанов и бившия правосъден министър Цецка Цачева напуснаха позициите си в „израз на морален стандарт в ГЕРБ".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.01.2021 08:53

    Баси мангала!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец