Свързани новини

17.02.2020 16:01

Държави, НАП и общини дариха на МВР дрегери, коли, гориво и дограма за 3 млн. лв.

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mинистерството на вътрешните работи (МВР) е получило дарения на стойност близо 3 млн. лв. през миналата 2019 г. както от различни общини, така и от международни организации и чужестранни посолства, пише Сега. Даренията са разнообразни - оръжия, тестове за наркотици и дрегери за алкохол, информационни брошури, предпазни жилетки и каски за мотоциклетите на звено Сигма, лаптопи и уреди за разпознаване на изотопи, гориво, нова дограма, автомобили и много други.


Ведомството разполага с бюджет от над 1.1 млрд. лв., а през изминалата година е получило още 2 999 820 лв. под формата на дарения и различни материални придобивки.


Дирекция Миграция е получила като дарение контейнери за над 950 000 лв. от международната организация по миграция, а Медицинският институт на МВР е получил линейка за малко над 599 000 лв. от организацията.


Посолството на Израел например е предоставило безвъзмездно на полицията няколко варианта на пистолет "Глок", оптика и други оръжия на обща стойност 21 340 лв.


Департаментът по енергетика на САЩ пък е дарил на Гранична полиция 3 уреда за разпознаване на изотопи за общо 312 000 лв. и лаптопи на обща стойност 23 827,92 лв. Федералното министерство на вътрешните работи на Германия е подарило на МВР два автомобила Форд за малко над 76 000 лв.


Българската народна банка е подарила на МВР три автомобила за 22 468 лв., а НАП-София, е купила компютри за 15 000 лв., които са предоставени на областната дирекция на полицията в Стара Загора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион