Свързани новини

14.02.2020 10:31

Първите три дни болнични да се плащат от онзи, който прибира осигуровките: зам.-шефът на БЛС

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работодателят може да получава информация по електронен път от НОИ за издаден болничен, а службите по трудова медицина да контролират дали съответният работник се лекува. Това мнение изрази пред "Хоризонт" д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС). „Лекарят, който издава болничния лист, ние не можем да се съгласим, че трябва да осъществява контрола върху режима“, посочи той.

Относно службите по трудова медицина д-р Брънзалов изтъкна, че те трябва да правят анализи за повишаването на заболеваемостта в съответната фирма, „а защо не и да се верифицира болничният лист, издаден от някой друг лекар?“

Николай Брънзалов се позова на данни, че най-много болнични се издават във фирмите с персонал до 9 души и в такива над 500, сочи статистиката. "В тези, които са над 500, по понятни причини много повече ще има заболели хора, но какъв работодател ще бъда аз, след като имам 9 човека служители и не знам какво се случва с тях, че 5 са ми се разболели? А в същия момент имам договор със служба по трудова медицина, на която една от функциите е да види защо в тая фирма има по-голяма заболеваемост."

Лекарският съюз подкрепя работодателите за първите три дни болнични, стана ясно от думите на Брънзалов. Общопрактикуващите лекари смятат, че темата с „фалшивите болнични“ се преекспонира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец