Свързани новини

14.02.2020 10:13

Отпадъци по вода у нас ще влизат само през Варна Ревизоро

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Национален координационен център, изграден по решение на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, ще следи пътя на боклука и състоянието на въздуха и язовирите у нас. В центъра се следят нивата на язовирите, правят се анализи на притока и оттока на водите. Тук постъпва информация от „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“ и чрез видеонаблюдение се следи какво влиза на в предприятията за изгаряне и какво се подава към пещите.


"Ние с корабите бележим успех, който не го е имало никога. Върнахме част от контейнерите, които бяха заловени и тези контейнери първо бяха върнати в Италия и властите после признаха, че при тях е извършено нарушение, сега карабинерите там извършват мащабна акция. За в бъдеще само на Варна запад ще се идва. Благодарим на циментовите заводи, на индустрията, която каза ние ще платим цената на контрола в България. Само във Варна ще пристигат отпадъци, които са предназначени за изгаряне", каза министърът на околната среда.


"Относно сухопътните граници - ще бъде само Калотина за влизане, с Македония се разбрахме да не влизат, от южната граница ще остане само Кулата, северната ще е Видин и Русе. Контейнерите пътуват със съпроводителни документи, но когато митническите или гранични власти се усъмнят, че този товар не е това, което се представя, наши служители ще отидат на място да проверят. Надявам се да пресеем всички нелегални търговци по този начин", добави Емил Димитров.


Относно Бобов дол министърът обясни, че "в момента нямат разрешение за горене на отпадъци, докато не си поставят филтри и системите за сигурност, когато ги поставят, ще могат да изгарят. Площадката, на която има изоставени количества, трябва да се изчисти", каза още министър Емил Димитров пред БНТ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион