Свързани новини

14.02.2020 10:18

Премиерът да поиска оставката на Горанов: Бивш министър

Видян 5627 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ситуацията с язовирите показва, че у нас липсва държава. Както вървят нещата скоро ще имаме прокурор за боклуците, за приватизацията, за битовата престъпност – прокурор за всичко. В момента най-активната страна в нашата държава е прокуратурата за разлика от министрите, които носят персонална отговорност какво се случва в отделните сектори“.


Това каза в „Тази сутрин“ бившият регионален министър Костадин Паскалев. По думите му у нас има започнати инвестиционни проекти, които обаче не се завършват. Той даде пример с язовир „Раянци“ край Кюстендил, където са инвестирани много средства за изграждането му. През 2005 г. обаче е взето решение инвестициите да бъдат прекратени.


Паскалев каза още, че всички язовир са изградени през годините на социализма, а в другите периоди няма такова мощно строителство.


„Когато има инвестиционен процес, има комисионни. Това за съжаление е истината в България. Във ВиК сектора не се реализират нещата, които са необходими, а онези, които са капиталоемки. Много отдавна в България общественият интерес е забравен, а само интересите на личности са важни“, каза още Паскалев.


„Къде е спал финансовият министър и не е видял какво се случва в тази сфера досега? Първото нещо, което трябва да направи премиерът, е да поиска оставката му. Ако не го направи, би трябвало премиерът да поиска от прокуратурата да направи проверка на дейността на МС. Очевидно е, че и премиерът има отговорности в тази сфера“, на мнение е Костадин Паскалев.


На голяма част от министрите и зам.-министрите в момента работата им е да стоят до Бойко Борисов, да са приближени до него и да се чувстват гарантирани, че няма да им се случи това, които се случи на Нено Димов. Той е виновен и отговорен, но какво прави в момента в ареста. Държавата търси отговорни, прехвърляне на отговорност и никакъв опит на решаване на проблеми“, каза още бившият регионален министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2020 12:25

    А,вместо да ОТГОВАРЯ на тези ВЪПРОСИ,"премиера" ни ИЗЛЕТЯ ДАЛЕЧ в ЧУЖБИНА да РАЗГОВАРЯ с "куци мисирки"?! Съжаляваме не искаме да обидим,пострадалият журналист,но той трябва да ЗНАЕ,че в България МИСИРКА е ТИТЛА,НАГРАДА,ПРИЗНАНИЕ!!!Още един път,ИЗВИНЯВАЙТЕ колега ЖУРНАЛИСТ,нищо лично!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей