Свързани новини

13.02.2020 14:32

68% българите под соцминимума

Видян 2319 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

68% от българските семейства живеят с доход на човек под необходимия за издръжка на живота – социалния минимум, показват данните на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за последното тримесечие на 2019 г. 15% девалвация на лева за влизане в Еврозоната ще приближи процента на бедните до 90 на сто. 4-членно домакинство има нужда от 2517 лева на месец, за да посрещне основните си разходи. Издръжката на живота за София е най-висока - 828 лева на човек или 3 312 лева за 4-членно домакинство, където всеки от родителите следва да получава поне 1656 лв. ЧИСТО, за да стига ръба на социалния минимум без луксове. Продължава да има сериозни подоходни неравенства в регионален план. БВП на София-столица представлява 40,4 процента от БВП за страната, като от пет области в страната (София, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив) се формира около 2/3 от БВП на България. Най-силно е изоставането на средната работна заплата в област Видин, с повече от 35% за средната за страната.Издръжката на живота нараства, поскъпват основни храни и енергийни източници, които са двете най-важни разходни пера за българските домакинства, особено тези с ниски доходи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2020 16:36

    това прокажно и продажно правителство обезглавява бедните с неосъвременени пенсии хора,целта им е да унищожат работилите и живели в соца-ами и ГЕРБ са оттам произлезли-сега крадат безумно-научили са си урока и продават и душите си от АЛЧНОСТ днес

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни