Свързани новини

13.02.2020 13:13

Паргов: БСП трябва да бъде партия на средната класа в България

Видян 1022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП трябва да бъде партия на средната класа в България. Това заяви лидерът на социалистите в София Калоян Паргов в предаването "Честно казано" с Люба Кулезич по телевизия "Евроком". Той коментира горещите обществено-политически и партийни теми и призова младите хора да не се притесняват от факта, че са членове или симпатизират на БСП. Според него те няма как да носят бремето на миналото и на всички грехове, в които е обвинявана социалистическата партия вече 30 години.


"БСП чия партия е? На работниците, които днес вече не са с червени потници, както преди 100 години по време на класовата борба? Според мен, БСП трябва да бъде партия на средната класа. Има хора, които са с леви убеждения и не са "скъсани и бедни", те са част от средната класа и имат добър бизнес, каза Калоян Паргов. - Вижте "жълтите жилетки" във Франция. Това не са някакви неудачници, излезли да крещят и да чупят по улиците. Това са представители на средната класа. Борбата им е за повече права, за изправяне на неравенствата. Защото с промените след 1990-та година много от социалните права и придобивки започнаха да се губят, дори в развитите демокрации. Нали разбирате какво се случва в Европа?! "Жълтите жилетки" са много важен симптом за състоянието на Европа. Тя трябва да намери себе си сред постоянните опити на Запада и Изтока да я разделят".


Калоян Паргов добави, че много би желал тази тема да бъде част от онзи разговор, който трябва да бъде проведен за БСП и за България. "Това е истинският разговор за бъдещето на БСП в периода на избор на личността, която да води партията. Защото няма идеален лидер. Никой не е идеален, коментира той. - Притеснява ме факта, че започваме да се мразим вътре. Вместо да спорим за идеи, за политики, за поведение, за това какво трябва да излъчваме, някак свалихме дебата на личностно равнище. На ниво "харесвам те-не те харесвам" и "обичам те-не те обичам". За съжаление, това е част от грозна тенденция в обществото ни. Поляризацията е много силна и това няма как да не ме притеснява".


Според лидера на БСП - София политиката е маратон, а не спринт на къси разстояния. "За мен тя е страст, емоция. Да правиш политика за мен означава да правиш добро, каза Калоян Паргов. - А политическото дълголетие е въпрос на умение. Политиката заема 99% от времето ми с всичките задължения, които имам - в общината, в Градската организация на БСП в София, като член на националното ръководство на партията... Затова не ми е без значение в каква кондиция ще излезе БСП от предстоящата кампания за избор на председател. Голямата ми отговорност в момента в Градската организация в София е да я преведа през сложното време в момента. Това е огромно предизвикателство. Но аз умея да нося отговорност и да се справям с работата. И вярвам много в еволюцията, а не на революцията. Когато си се хванал на хорото, винаги могат да те изкарат какъв ли не. Такова е времето, в което живеем. Но аз имам принципи, в които вярвам и ще отстоявам на всяка цена".


Една от големите тревоги на Калоян Паргов в момента е делегитимацията на институциите в държавата. "Институциите трябва да вдъхват доверие. А срещу президента в момента прилагат същата схема, която използваха срещу нашия кандидат за кмет на София на местните избори миналата година Мая Манолова. Рейтингът на Румен Радев е доста висок, за нещастие на политическите му опоненти, затова те са решили да го смъкнат, за да не изпъква, коментира лидерът на БСП - София. - Но президента каза на глас нещо, което всички знаем: "Царят е гол!". В нашия случай в ролята на царя е държавността. Държавността е гола. Това е делегитимацията на институциите и на политическите партии. БСП също е наредена в тази редица, което е голям проблем. За него трябва да мислим много сериозно сега".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако