Свързани новини

12.02.2020 16:21

Бърни с трудна победа над Пит във 2-рия щат с първични избори

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трудно подвижният Бърни Сандърс, 78, обяви победа във втория щат от кандидат-президентската надпревара на демократите – Ню Хемпшър, след като при 91% преброени бюлетини, имаше процент преднина пред измъкналия му пак в рамките на статистическата грешка Айова Пит Бутиджиг – 26 срещу 25%. Съществената новина е, че както 19 минути прогнозира още с избухването на скандала, опитът за импийчмънт на Тръмп всъщност удари смятания за фаворит бивш вицепрезидент Джо Байдън. Той остана едва пети в Ню Хемпшър, като отстъпи по-назад дори от класирането си в Айова. Ексвицето е зад сенатор Ейми Клобушар и сенатор Елизабет Уорън.


В своята реч след изборите Кмет Пит, както наричат 38-годишния афиширан гей, явил се и на нея със съпруга си, както описва сцената Гардиън, разкритикува левичарството на сенатор Сандърс, който е почти комунист по убеждения. Уорън, която също има шансове за номинацията на демократите, спомена, че се гласува „в още 55 щата и територии“ и е рано да се правят само по 2 миналицялостни оценки на първичните избори с вече намалелите до 8 кандидати. „Мога да обединя партията и страната“, заявява г-жа сенаторът.


Следващите щати с избори са Невада и Северна Каролина, а според NBC активността в първичния вот на демократите вече достига, а може би и ще надмине острата кампания от 2008 г. Обама срещу Хилари.


Президентът републиканец коментира резултатите в Ню Хепшър, които конкурентите му смятат за окуражаващи, като припомни, че ги е бил с 22% в този щат на последните президентски избори, което са 56 838 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби