Свързани новини

12.02.2020 17:55

Корупцията е при Горанов: Президентът

Видян 3334 пъти | Коментари 5
Гласували 6 рейтинг: 4.8333
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Защо главният прокурор Иван Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в МС, където се харчи бюджет?”, запита пред журналисти държавният глава Румен Радев. Така той посъветва държавното обвинение да насочи вниманието си към финансовото ведомство, което оглавява Владислав Горанов.


 
  „Тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и корупцията, някак не вижда очевадното - във всяка държава хранителната среда за корупцията къде е?! Там, където се преразпределя бюджетът, където се усвояват обществени поръчки, напоследък даже без обществени поръчки се харчат милиарди и даже не знаем на кого се раздават," каза президентът. Радев открои най-скандалните гафове в държавата от последно време.



 "Въпросът е как тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушения, срива на Търговския регистър, хакерските атаки на НАП, хазарта проспаха
- при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, проспаха, че плащаме за самолети четвърто поколение по-скъпо, отколкото за пето поколение. Имаме протоколи на важни комисии с невярно съдържание, въз основа на които се вземат важни държавни решения", изброи президентът.



 Държавният глава подчерта, че очаква много повече от главния прокурор, като обърна внимание на сигналите, постъпили в прокуратурата, и на разследващата журналистика, която според него дава сериозни поводи за самосезиране по темите за "санирането, оградите по границата, хазарта, боклуците, апратаментгейт (по този казус Горанов е в спецпрокуратурата) къщите за гости, безобразното строителство и ремонти, брутално лобистко законодателство, мобилни инсинератори, където има изтичане на милиони по интересни поводи".



   По повод разпространените от прокуратурата записи на телефонни разговори с негово участие, направени със специални разузнавателни средства (СРС), Радев подчерта, че "проблемът не е в бруталната атака срещу държавния глава, а в начина на управление на държавата, ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи", което рефлектира върху устоите на демокрацията и правата на обикновените граждани.



"Първият и най-важен според мен въпрос е връзката премиер - главен прокурор. Вече всички са наясно кой всъщност подслушва и реализира СРС-ата, това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко на МС по закон и функционално директно на министър-председателя", припомни президентът.



„Въпросът е – знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона? И ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби”, подчерта Радев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 13.02.2020 10:55

    а какво прави нено димов в ареста? фатмака мисли , че димов е на почивка там ли ? тоя фатмак се самозабрави .

  • 004 Anonimen 13.02.2020 10:04

    Г-н Гешев,как коментирате това ТВЪРДЕНИЕ?!

  • 003 Anonimen 13.02.2020 08:57

    това правителство ОПРОПАСТИ цялата държава,краде като за последно,а изтощава народа с бедност,ниски пенсии и по всички житейски изисквания да е на последно място в света...олигарси са на власт и ни ликвират като нация,а се гъзят на Запада....

  • 002 Бесният Майк 12.02.2020 19:46

    http://skandalno.net/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb-%d0%b8-%d0%b1%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80-183736/

  • 001 Anonimen 12.02.2020 19:26

    Президентът Радев: „Когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, парите ни се харчат безотговорно, непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден.”

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще