Свързани новини

11.02.2020 11:03

Панов за Кирилов: Без да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите

Видян 4073 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър Данаил Кирилов трябва да каже кога, с какво и с какви дейстивя или бездействия Андон Миталов е накърнил престижа на съдебнта власт, че предлага уволнението му.


С тази уговорка председателят на ВКС Лозан Панов коментира днес искането на правосъдия министър съдия Миталов да бъде уволнен по члена за уронване на престижа на съдебната власт.


"За да е всичко публично и ясно...", Панов каза тази сутрин, че е качил на сайта на ВКС всички материали по казуса - а именно, самото определение на Миталов, с което на база чл 68 от НПК пуска Николай Малинов в чужбина, искането на бившия вече главен прокурор да главния инспектор и становището на Инспектората, с което е прекратена проверката, предаде Клуб Z.


Той е пуснал сутринта и още две напомнителни писма - дали има нещо срещу Миталов до главния прокурор и КПКОНПИ.


    "За да пренесем темата извън полтика и емоции, важното е да се направи задълбочен анализ на нормата на чл. 68 от НПК", каза Панов.


Именно въпросният член според претенцията на бившият обвинител номер едно Сотир Цацаров е нарушен от Миталов: най-просто казано, защото е "пуснал" искателя директно в чужбина в резултат на негова молба, а според главния прокурор - той трябвало да иска това от прокурора и само при отказ, съдията да се заема с темата. На въпрос на Клуб Z - какво мисли по въпроса, Лозан Панов препрети към становището на Испектората - че обвиняемият спокойно може да пусне молба директно до съда и НПК не е нарушен.


Затова Панов коментира иронично:


    "За да се стигне до основателно искане, то трябва първо да е допустимо - отбеляза той по повод искането на Данаил Кирилов за уволнение на Миталов. - Без по никакъв начн да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите, смея да кажа, че това предложение съдържа множество непълноти, неясноти и съм сигурен, че днес на заседанието на Съдийска колегия - ако точката бъде включена като такава - това е тема, която ще бъде разисквана."


Панов на няколко пъти препрати към заключенията на Инспектората на ВСС, който бе категоричен, че действията на Миталов не са незаконни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.02.2020 20:05

    имбицил е тоя барни

  • 002 Anonimen 11.02.2020 13:51

    ТОЙ БАРНИ Е С ТЪП ЪГЪЛ ТЪЙ,ЧЕ ТРУДНО ЩЕ ВКЛЮЧИ КВО МУ КАЗВАТ.

  • 001 Anonimen 11.02.2020 11:51

    Ами сега.........?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей