Свързани новини

11.02.2020 10:21

ТЕЦ Марица Изток 2 е съвременният Кремиковци: Домусчиев

Видян 3227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Домусциев определи ТЕЦ „Марица Изток 2” като съвременния „Кремиковци”.


„Защо продължава да работи с половината от мощностите си и в същото време получава субсидия? Те имат 350 милиона загуби, които покриваме ние, данъкоплатците. Колкото повече пари наливаш в една черна дупка, толкова по-голяма ще става тя. „Марици”-те могат да не затворят, но трябва да се направи модернизация. Има достатъчно средства, които ще дойдат по линия на Европа. Това се прави на много места. Неслучайно ТЕЦ – Варна минава на газ”,  каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на КРИБ Домусчиев.


Той заяви, че представителите на бизнеса вече са получили покана за среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. „Това е реакцията на правителството. На тази среща ще обсъдим темата за такива ненотифицирани държавни помощи, защото такава ще бъде отпусната на „Марица Изток 2” с нейна заповед. Заради тази помощ ще бъдем и глобени. Това е абсолютно престъпно. Ще го обсъдим с Петкова и ще настояваме за оставки на определени ръководители”, заяви Домусчиев.



Има енергийна мафия в България. Надявам се, че един ден прокуратурата ще намери време да влезе и в енергетиката и да порови малко”, каза още той.
 
Той коментира високата цена на индустриалния ток: „Това е тенденция, която се запазва устойчиво, влияе на населението и в крайна сметка – на потреблението. Нашата цена е с между 25 и 30% по-висока от тази в страните с развита икономика”.

Кирил Домусчиев бе категоричен, че всичко това се прави съзнателно, но има и елемент на непрофесионализъм. Затова представителите на бизнеса искали оставките на ръководството на БЕХ и на изпълнителния директор на Българската енергийна борса.

„Когато има такива пикове, тези хора правят огромни печалби на гърба на бизнеса – схемата е подобна на това, което се е случвало в последните 15-ина години в Комисията по хазарта”, каза още председателят на КРИБ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей