Свързани новини

10.02.2020 17:21

Балкантел е фирмата от президентските СРС

Видян 2798 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради доставки и търгове във ВВС и МО за милиони шефът на военно-въздушните сили ген. Стойков става обект на подслушване. При проследените разговори е засечено лице, което най-вероятно е президентът Румен Радев.


Главният прокурор Иван Гешев обяви, че има разследване на специализираната прокуратура, което е  с обем и предмет различен от представяния в медиите. Касае се за една фирма - контрагент на Министерството на отбраната и въобще на въоръжените сили с различни доставки за стотици милилони през годините.


    Балкантел е името на компанията, потвърди вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.


   В мрежата има десетки открити източници на информация, от които може всеки да види, че Балкантел работи основно с МО, БДЖ, МВР, АЕЦ Козлодуй и др. държавни структури. Според регистри само за последните години фирмата е спечелила обществени поръчки за над 120 милиона лева, като средната ѝ годишна печалба варира между 5 и 10 милиона лева годишно, при обем на приходите между 20 и 30 милиона, което означава много висока рентабилност.


     На 18.07.2019 г. 24 часа информира, че собствениците на фирмата са имали нерегламентирани контакти с отговорни фактори във ВВС и МО във връзка с обществена поръчка за 12.5 милиона лева.


От протоколите за проведените разговори в МО през февруари и март 2018 г. е видно, че те са по обществена поръчка и процедура на договаряне без публикуване на обявление. Договорът е за 5 години и общо за над 12.5 милиона лева, които се плащат авансово на траншове.


Има смущаващи договори на Балкантел ООД за доставка и на МВР на стационарни радарни системи за контрол на скоростта по пътищата. Любопитно е, че в този договор за доставка на 15 камери, абонаментният договор за поддръжка след гаранционния срок е в размер на около 7 500 лева месечно или по 500 лева на всяка камера на месец или поддръжката им за 2 години е за по 12 000 лева на камера! Общо следгаранционен сервиз за 180 000 лева.Колко е платило МВР само за една камера тогава?


Многомилионни са договорите не само с МО, но и с БДЖ - Национална компания за железопътна инфракструктура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на