Свързани новини

10.02.2020 14:10

КПКОНПИ огласи писма на ген. Стойков

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    КПКОНПИ публикува две писма на ген. Цанко Стойков до шефа на Комисията, в които той отговаря на отправени до него искания за представяне на информация във връзка с производството за установяване на конфликт на интереси в случая с президента Румен Радев и съпругата му.
В първото писмо от 10 май 2019 г. ген. Стойков информира КПКОНПИ, че Радев е освободен от длъжността Командир на ВВС и от военна служба на 16 август 2016 г., а трудовият договор с Десислава Генчева е бил прекратен на 23 септември 2016 г. Посочва се, че исканата информация е свързана с дейността на ген.-майор Радев като шеф на ВВС за минал период от време, което не кореспондира с целта на Антикорупционната комисия по отношение на установяване на конфликт на интереси.
Във второто писмо от 27 май 2019 г., ген. Стойков представя допълнителни възражения срещу предоставянето на исканата от Комисията информация. Той посочва, че за да е налице няма конфликт на интереси, тъй като няма съответните предпоставки.
Ген. Стойков подчертава, че при установяване на конфликт на интереси с влязъл в сила акт е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. В конкретния случай исканата информация няма конструктивен характер и няма да доведе до промяна в публичния статус на ген.-майор Радев и Генчева, посочва се в писмото.



 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв