Свързани новини

08.04.2009 16:23

Яйца от Полша и Румъния заляха пазара преди Великден

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Яйца от Полша и Румъния заливат българския пазар в навечерието на великденските празници, съобщиха за 19` от Федерацията на потребителите. От Съюза на птицевъдите в България съзират в това нелоялна конкуренция, която им нанасяла сериозни финансови загуби.


Собственикът на птицеферма Андрей Павлов, член на управителния съвет на Съюза, твърди, че голяма част от внесените яйца са закупени отвън на цена 14 ст. Бюлетините на европейските пазари обаче сочели, че цените им в момента са по-високи от тези у нас, които сега са 18 ст. За странния дъмпинг Павлов вижда две възможности. Едната е укриването на ДДС, а другата е, че яйцата са внасяни за преработка, но се пускат на пазара като стока за прясна консумация. От Дирекция „Държавен ветеринарно-санитарен контрол“ казаха за вестника, че са запознати със ситуацията и в момента извършват засилени проверки в търговската мрежа, складове и заведения в цялата страна.


Полша е страната, която ни зарежда не само с яйца. Както 19` първи писа, голяма част от боба с етикет „Смилянски“ е внос именно оттам. Полските картофи пък са най-многобройни на зеленчуковите борси у нас.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.