Свързани новини

10.02.2020 11:34

Димитър Узунов: Ясна е съдбата на Андон Миталов

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Ясна е съдбата на Андон Миталов, позволи си недопустим акт, с който нарушава закона. Беше предложено да бъде уволнен. Законът е драстично нарушен. Прескочил е една фаза в съдебно производство". С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" експредседателят на ВСС и настоящ съдия Димитър Узунов.
 
 
"През октомври 2011 г. е бил на прага да бъде назначен в Специализирания съд. Оказва се, че първият кандидат е бил уволнен заради неизпълнение на служебните си задължения, вторият също, на трето място беше този колега Миталов. Мнозинството се възпротивихме за първите двама и Миталов имаше ниска оценка от устния изпит и поставихме под въпрос професионалната му компетентност. Така не беше назначен за конкурсната длъжност", допълни той.
 
 
"Той обжалва решението и ВАС отмени решението ни и ние го назначихме на тази длъжност. Не е лошо решенията на ВСС да не се обжалват, особено тези по назначаване, както е в много страни, където те са окончателни. Този случай ми напомня на казаното бившият френски посланик в България, който нарече съдийка "гнила ябълка". Разликата е, че спрямо онази съдийка вече бяхме образували наказателно производство", коментира Узунов.
 
 
"Миталов да напусне ще бъде най-бързият и безболезнен начин и за системата, и за него. Неговото не е професионална компетентност, няма място в съдебната система. Сезирам Иван Гешев да започне производство срещу Миталов", заяви Димитър Узунов.
 


 


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични