Свързани новини

09.02.2020 19:42

Пловдивчанин с личен бронетранспортьор спаси 15 души от снежен капан

Видян 4253 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като държавата не успя, пловдивчанин с военен бронетранспортьор спаси 15-те души, които три дни бедстваха в снежен капан в курорта Върховръх над Перущица.
52-годишният Венелин Галев яхна вчера личното си МТЛБ и само за два часа разчисти високата два метра бяла покривка, блокирала планинския път, дълъг 24 км. Междувременно дори спря да се включи за живо излъчване по Би Ти Ви.
Венелин управлява внушителния многоцелеви транспортьор леко брониран от около година. „В казармата преди 32 години бях механик-водач на МТЛБ и съм ги правил тези неща, останаха ми хубави спомени. Много ги харесах тези машини. Като разбрах, че мога да притежавам някоя от тях, веднага си купих“, разказа пред „24 часа“ спасителят.
Взел бойната верижна машина за удоволствие. „Като се кача на бронетранспортьора и се чувствам на 20 години, все едно още съм войник. Това ме вдъхновява и ме подмладява.
Негов близък приятел бил сред блокираните от преспите на Върховръх две семейства с малки деца. Два дни се чували по телефона непрекъснато, а мъжът му обяснявал: „Пътнопочистващите служби ни обещават, че ще стигнат до нас, а още до съседното село няма път“.
Вчера вече се отчаял и го призовал: „Няма друг начин, ще трябва да дойдеш да ни спасиш. Приготви се“.
„Няма какво да се приготвям – направо паля и тръгвам“, отвърнал Венелин. Тутакси той потеглил от базата в Коматево заедно с близкия си приятел Запрян Костадинов. Качил 9-тонната машина върху камион с платформа, на който я превозил до Перущица.
Там я свалил и се захванал да разчиства пътя към Скобелево и Върховръх. „Казах на моя приятел, че още първия ден, ако се беше обадил, щях да пристигна и да сме приключили с проблема“, категоричен е той.
Хванатите в капана на преспите хора, сред които и 8-месечно бебе, направили


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион