Свързани новини

08.02.2020 09:08

Тръмп уволни двама ключови свидетели в процеса по импийчмънт срещу него

Видян 1703 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два дни, след като бе оправдан от Сената, президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни двама служители в своята администрация, дали ключови показания срещу него в процеса по импийчмънт, съобщава АФП. Първият, подполковник Александър Виндман, беше помолен да напусне работата си в Белия дом. Няколко часа по-късно дойде ред на Гордън Сондланд, посланик на Съединените щати в Европейския съюз, който съобщи, че е отзован.

В своето прессъобщение Гордън Сондланд изрази благодарност към президента Доналд Тръмп, въпреки уволнението си. „Горд съм с успехите си. Работата ни бе връхната точка в моята кариера“, заявява той.

АФП припомня, че Сондланд категорично потвърди по време на публично изслушване през ноември пред Конгреса, че на украинците е предложена "сделка": ако техният президент иска да бъде поканен в Белия дом, трябва да обяви публично разследване на "Буризма", газовата компания, наела Хънтър Байдън, син на Джо Байдън, бивш вицепрезидент на Барак Обама и потенциален съперник на Тръмп на президентските избори през ноември.

Според американските медии подполковник Виндман е бил изведен от Белия дом, придружен от охрана, а по същото време е бил уволнен и неговият брат близнак, също подполковник, който работеше като адвокат на Съвета за национална сигурност.

По-рано в показанията си пред Конгреса Виндман каза, че администрацията на САЩ и самият Тръмп са поискали украинската страна да разследва дейността на Хънтър Байдън, в замяна на среща между украинския президент Зеленски и американския лидер в Белия дом, съобщава ТАСС.

Повод за началото на процедурата по импийчмънт беше предположението, че Тръмп е оказал натиск върху Зеленски в телефонен разговор през юли 2019 г., за да започне разследване на дейността на Хънтър Байдън в Украйна в замяна на финансова и военна помощ за Киев.

Доналд Тръмп бе оправдан в Сената в сряда по обвиненията в злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса при разследването на украинската афера.




Източник: Гласове


/ Gulliver/Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 "Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е изпратила писмо до премиера Бойко Борисов, за да му багодари за красивите подаръци, които е получила от него по време на посещението му в Белия дом." 08.02.2020 14:05

    Джани Родари и "Приключенията на Лукчо" "...Домат въздъхна с облекчение. Тя е толкова глупава помисли си той, че е взела моя таен телефон за капан за мишки. Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. Това е за теб каза великодушно той. Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. Виждаш ли отговори Домат, аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. Който се задоволява с малко, е щастлив каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата. ..."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец