Свързани новини

07.02.2020 10:02

Лотарията става държавна, без дебати реши НС

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание прие окончателно промените в Закона за хазарта, предвиждащи държавен монопол върху лотарийните игри. Точката бе включена извънредно в дневния ред по предложение на вносителя на законопроекта Валери Симеонов. Промените бяха приети без дебати, предаде БНР.

Новите текстове предвиждат само държавата да организира лотарийни игри. Въвежда се и ограничение къде да се продават талони. Законопроектът мина на второ гласуване в Бюджетната комисия вчера.

В дневния ред на парламента са и законопроекти, свързани с обединяване на цялостната дейност с правото на Европейския съюз и националните мерки в областта на агрохранителната верига чрез актуализиране на националната правна рамка. Така ще се повиши координацията при гарантиране на здравето и интересите на потребителите.

Промяната ще осигури прилагането на регламент на Европейския парламент за официалния контрол и другите официални дейности, извършвани с цел да се гарантира прилагането на законодателството в областта на храните и фуражите, правилата относно здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и продуктите за растителна защита.

За ефективното извършване на официален контрол се предвижда изготвяне на многогодишен национален контролен план, чието изпълнение ежегодно ще бъде докладвано на Европейската комисия.

Ще отпаднат редица процедурни затруднения и ще се улесни по-нататъшното адаптиране на българското законодателство, свързано с агрохранителната верига, следвайки примера на ЕС за създаване на единна правна рамка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и