Свързани новини

07.02.2020 09:30

Кьовеши идва в България

Видян 2080 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помолена за коментар на решението на Държавния департамент на САЩ да обяви като корумпиран съдия от българския Специализиран съд, Нинова каза, че българското общество е очаквало нещо различно от решението на Държавния департамент:


"Мисля, че имаше очакване за нещо различно; от разговори в обществото мисля, че имаше очакване за нещо друго. Жалко е за нашата правосъдна система, че трябва отвън да се решават тези въпроси".


У нас нямаше дебат, това създаде напрежение в българското общество, посочи Нинова по въпроса с очакваното приемане на България в еврозоната. Тя добави, че БСП настоява курсът на лева и валутният борд да не бъдат променяни до въвеждането на еврото. Не сме обсъждали въпроса за референдум по тази тема, поясни Нинова в отговор на въпрос.


Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще посети България през март, съобщи още лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с Кьовеши в Европейския парламент в Брюксел. Лидерът на БСП съобщи още, че е поканила европейския главен прокурор да преведе срещи и с опозицията в България, и да чуе всички гледни точки по въпросите на борбата с корупцията и организираната престъпност.


"Аз изразих подкрепата за Европейската прокуратура. Знаете, че аз в лично качество я харесвам и подкрепям, още когато беше кандидат. Но попитахме как ще се случи конструирането на Европейската прокуратура и тя каза, че в момента води разговори с всяка една държава-членка как ще си излъчат европейските делегирани прокурори. Ние настояваме за това от много време, защото нямаме правила, за пръв път се случва и никой не знае как ще бъдат излъчени тези прокурори, които трябва да представляват България в Европейската прокуратура", каза Корнелия Нинова пред БНТ.


В срещите си в Европейския парламент вчера и днес тя е настояла решенията, свързани с опазването на околната среда, да отчитат интересите на всички държави от ЕС. По нейните думи, ако големите държави взимат решения, които после по-новите трябва да изпълняват, това би довело до още по-голямо разделение и усещане за Европа на няколко скорости. Според нея е необходимо българските власти по-скоро да предложат националния план за участие в т. нар. Зелен договор.


След Брекзит всички трябва да положим усилия да запазим единството на ЕС и той да стане самостоятелен, единен и силен играч в новите геополитически реалности, коментира Нинова.


Тя уточни, че е била приета от председателя на ЕП Давид Сасоли и неговия заместник Клара Добрев, както и от ръководителя на парламентарната група на социалистите Ираче Гарсия. Има внушения, че едва ли не сме в конфликт с нашето политическо семейство - нищо подобно не се усети тук, заяви още Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.02.2020 14:34

    А,при КОГО ли да отиде,след като дойде?! Българиоооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни