Свързани новини

05.02.2020 16:12

Президентът на среща с японския бизнес

Видян 2306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

Отвъд целите на България да задълбочи бизнес контактите между България и Япония стоят амбициите ни моделът на двустранно партньорство да развие икономика с висока добавена стойност, иновации и високи технологии. Това предоставя възможности както за младите ни хора, така и за научно-развойната дейност. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща за насърчаване на инвестиционното сътрудничество с Япония. Домакин на събитието беше държавният глава, а в срещата участваха представители на едни от най-големите японски корпорации, някои от които идват за първи път у нас, както и с представители на българския бизнес. Чуждестранните компании, участващи в срещата, реализират годишен оборот от над 390 млрд. долара. Това съобщиха от президентския пресцентър. 


„Япония е ключов партньор на България в региона на Източна Азия, не само като обем на търговско-икономическо сътрудничество, но най-вече като перспектива, защото в България вече има японски инвестиции, които са именно във високите технологии и производства с висока добавена стойност“, заяви президентът Радев. Той посочи, че сътрудничеството с Япония развива потенциала и креативността на младите българи, които са най-големият капитал на България. Като предимства на страната ни президентът открои стратегическата локация, икономическите възможности и най-вече качеството на работната ръка.


„България има огромна перспектива за активизиране на научно-развойната дейност, което трябва да се насърчи“, заяви още Румен Радев. Президентът призова за съвместни образователни проекти и даде пример с подписания договор от Техническия университет в Габрово с университета „Сейджо”, Япония, за обща магистърска програма. „Проектите в сферата на образованието са важни, защото без образование няма как да се развива високотехнологична икономика, икономика на бъдещето“, посочи Румен Радев.



продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей