Свързани новини

05.02.2020 14:40

НАП пак се срина, шефката му с още по-висока заплата за „супер резултати“

Видян 15430 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В деня, в който компютърната система на НАП се срина, нейната шефка получи увеличение на основната заплата до 5500 лв., след като стана ясно, че годишните й доходи с премиите досега бяха над 124 000 лв. Вече ще бъдат с още 10% отгоре, преди да излезе в пенсия тази година. МС не обърна внимание, покрай скока на възнагжраждението на виновницата за изтичането на данните на 5,1 млн. българи, че в същия ден има затруднения при изпращане на данни към НАП от фискални устройства и системи поради технически причини и то при положение, че не всички са си инсталирали СУПТО.



Припомняме, че промените по Наредба Н-18, която е унищожителна за малкия и средния бизнес с въвеждането нови правила към софтуерите за управление на продажбите, доведоха до многохилядни протести миналата седмица с искане за оставка на правителството.



Галя Димитрова бе на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу в момента, в който България разбра, че системата на данъчната администрация е хакната и личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на всички активни граждани в страната, са изтекли, и не я прекрати. В НАП също си раздадоха и 30 млн. лева бонуси, при над 20 несъбрани млрд.лв. за 2019 г. Увеличението на заплатата на Димитрова влиза в сила със задна дата – от 1 януари тази година и е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.
Димитрова има основна вина, ако са истина обвиненията на прокуратурата за несъбрани от хазната от 210 млн. до 550 млн. лв. от хазарта. Нейният заместник – вече в ареста, ръководеше ресорната държавна комисия, а шефът на дирекция Контрол в НАП дълги години е член на същата. Всеки месец те са получавали и са подписвали отчетите на лотариите. Чадър на чиновниците е министър Горанов.



„Отчетен е приносът на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г. Те са свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията“, съобщи правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Б О Е Ц 08.02.2020 14:09

    Борисов, Владислав Горанов и НАП разтварят чадър над Божков в продължение на години! (документи) https://svobodnoslovo.eu/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%bf-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%82%d0%b2/

  • 006 Anonimen 05.02.2020 17:49

    Анонимен 003 Абе смешка ти ли на мене ще ми обясняваш, че няма разлика ти, който сигурно или за пръв път си инсталираш подобно нещо или още не си си инсталирал и говориш. От самото започване на бизнеса съм със софтуер и се издава касов бон за всичко при мене и сътветно всяка стока си търся фактура, защото имам персонал 7 човека, които няма как да следя какво правят ако нещо не се въвежда или извеждат от склада както трябва плащам данъци осигуровки ддс-та и само плащам от както съм в частния сектор квото изкарам всяка година вкарвам в нови изисквания и с последната простотия която затрудни определон бизнеса ми се замислям дали да не мина на сиво защото има варианти и тия от ЛАП ще ми лапнат .....нещо......ама друг път.....та тъй тези наредби не са за тарикати те ще си продължад с тарикатеенето, но подобни недомисляци ще направят картината още по сива като гледам....който иска да си плаща ще си плаща, а който иска да крие пак ще крие....въпроса е че пак ще страдаме тези дето искаме всичко да си е ок.....

  • 005 Anonimen 05.02.2020 17:01

    Само като видиш "окриват" и ти е ясно, че книжките и като дете ги е пропускал номер 3. Зеленчиха, текстила, обивките, китайските стоки, фаянс и т.н. като влизат на почти нулеви фактури по границата НАП къде дремят ?

  • 004 Anonimen 05.02.2020 16:18

    до коментар 3 личи си че си много неук или си някой заблуден чантаджия който си пази службичката . Пак си прочети книжките /ако знаеш кои / и отново пиши глупости.

  • 003 Anonimen 05.02.2020 16:09

    Стига сте обвинявали СУПТО системите. Няма никаква разлика във програмите няма никаква разлика от работата им до сега. Единственото ново е че всеки бон минава рез фискално устройство и издава уникален номер на продажба. Не си мислете че софтуерите изпращат данни към НАП това не е вярно защото софтуера може да работи и без интернет. НАП получава единствено боновете изпратени от фискалното устройство. Нищо не ви унищожава бизнеса. Това че искате да крадете и да се окриват пари е друг въпрос. А тези които искат да се махнат тези неща и смятат че фискалното устройство е ненужно мога да попитам а тогава как ще има отчетност в тази държава??? С патентен данък ли?? ХАХА смешници. Крадливо племе сме си а винаги другите са ни виновни. Ами ако се отчитате напълно и парите все пак изчезват ще се знае че не е проблемът във вас а някъде по горе и ще се търси там. Все от някъде трябва да се започне. Ама не и всички да крадат и накрая да казвате то от горе се краде.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог