01/02

Свързани новини

05.02.2020 13:02

Куп сигнали срещу СЕМ в прокуратуратата и КПКОНПИ

Видян 2401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    


Поредица от сигнали до КПКОНПИ и прокуратурата за груби нарушения при избора на Андон Балтаков от страна на СЕМ са подали почти всички участници в приключилия на 22 януари конкурс за шеф на БНР, съобщи ПИК.


В сигналите, преди които 19' многократно писа статии по темата, се посочва недопустимостта на Балтаков до конкурса заради липса на съответния  стаж от 5 г., какъвто той се опитва да докаже чрез несъщестуващото отдавна вече УП-30, издадено от радио Витоша. Тази форма е отпаднала преди години. Сега се издава УП-3, сочат написалите сигналите. В НАП обаче има данни Балтаков да се е осигурявал само в течение на 2 г. в БНР и няма никаква друга информация да е работил в България.


Другото грубо нарушение при избора му за шеф на БНР от СЕМ бе, че е допуснат и спечелил конкурса, макар да е собственик на действаща фирма в САЩ. Със същите  аргументи, но неподплатени документално, СЕМ отстрани от конкурса Валери Тодоров.


ПИК представя документ, който доказва, че Балтаков още през 2015 г. дори е изваден от избирателните списъци в Сандански, където е единственият му адрес в България. В София той никога не е имал адресна регистрация, съответно няма как да е работил тук законно. В момента той е в отпуска и се намира в САЩ, за да оправя скандала с фирмата си и радиото е на автопилот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци