Свързани новини

05.02.2020 12:26

Зарков: ГЕРБ се дразнят, че президентът казва истината

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Вчерашният акт на президента Румен Радев бе много важен. Той не е безпрецедентен. И други президенти са го правили. Не виждам нищо лошо в това президентът да каже, че правителството не си върши работата.

Това обяви от трибуната на парламента депутатът от БСП Крум Зарков, който прочете декларация от името на парламентарна група във връзка с думите на президента Радев, че снема доверието си от кабинета "Борисов 3". "Най-важните думи на президента бяха, че на това трябва да се сложи край. Край трябва да се сложи на бездействието и на липсата на реформи на това управление. Хората стоят без вода, дишат мръсен въздух и след това влизат в порутените общински болници, защото НЗОК се източва, а ние всяка година увеличаваме парите за здравеопазване. Край трябва да се сложи и на това двама пенсионери да взимат различни пенсии, само защото са се пенсионирали в две различни години. Това трябва да се спре и ние сме го казвали многократно, но вие само обяснявате - знаете ли колко ще струва преизчисляването, откъде да се вземат пари за преизчисляването? Едно нормално действащо правителство ще намери тези пари. Като за начало може да се спрат течовете в здравната каса", добави Зарков.


"За образование и социална политика да си говорим ли? Там положението също е трагично. Продънихте ни ушите, че увеличавате заплатите на учителите, а в същото време всички добри ученици напускат България, за да търсят реализация в чужбина. В социалната сфера хиляди хора останаха без социални асистенти заради приети от вас промени в законите. Трябва да спрем да гледаме с розови очила проблемите, които ни заливат ежедневно. Това, което ви дразни най-много в президента, не е толкова, че свали доверието си от вас. Вас ви дразни най-много, че той казва истината за това управление. На това наистина трябва да се сложи край", обърна се депутатът от БСП към колегите си от ГЕРБ, предаде novini.bg.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и