Свързани новини

05.02.2020 09:31

Новият шеф на хазарта прикри злоупотреби и тормоз в АДФИ

Видян 4749 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
  Горановият кадър Георги Йорданов, който оглави Държавната комисия по хазарта (ДКХ) прикрива сексуален тормоз, насилие и злоупотреба със служебно положение, заяви бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова.  Точно тази Агенция провери лотариите и доказа, че за щетите на хазната са виновни указанията на Министерството на финансите.

 През юли 2018 г. тя уведомява Йорданов в качествотo му на главен секретар на МФ, за тормоза, на който е била подложена от шефа на АДФИ Георги Начев. На срещата, на която по искане на Белянова е трябвало да присъства и Начев, са представени доказателства за незаконосъобразни и нецелесъобразни действия на шефа на инспекцията. Това обаче не води до никаква надлежаща институционална реакция. Тя просто е отстранена от поста си. След като нищо не се предприема от страна на МФ, на 23.07.2018 г. Белянова изпраща на Йорданов писмо. Само след месец е освободена.

„Начев страхливо отказа да присъства под предлога да не участва в „цирк“. Не допускам обаче приемането за „цирк“ на принудата за подписване на документи, издаването на незаконосъобразни заповеди и вземането на решение за възлагане на финансови инспекции, без законово основание”, посочва тя в жалбата си.

„България е правова държава и се управлява според Конституцията и законите в страната, което важи и за управлението на АДФИ, т.е. не според както на Начев му харесва”, подчертава Белянова пред Фрог.

„Не допускам приемането за „цирк“ на служители да бъдат подигравани и унижавани, да им се казва, че длъжностите, които заемат ще бъдат закривани или местени някъде из страната, че ще им бъдат отнемани права, гарантирани от закона, че предоставянето на сексуални услуги върви с длъжността”, пише тя.

 „Последното предизвика усмивка у Вас, което едва ли би се случило, ако съпругата, децата Ви или Ваш близък е в подобна ситуация. Никой не е защитен – нито мъж, нито жена, докато хора с подобно разбиране за държавната служба заемат висши държавни постове”, посочва Белянова в писмото до шефа на ДКХ.

Откровението разкрива далеч не европейски маниер на работа във финансовото ведомство.

„Не присъствахте на последното национално съвещание, когато, освен въпроси от сорта на „Кого е*а снощи?“, предложението му към мен и други колеги „да се погрижим за простатата на г-н К….., предупреждението към колегите от женски пол „да не се хвалят с кого са спали”, разказва Белянова.



„Шефът на АДФИ предупреди финансовите инспектори да не си мислят, че могат да „уредят нещата за някого по време на финансова инспекция“, т.к. нещата не зависят от тях, даже не зависят от него, а се решават на друго, по-високо ниво (и двете предупреждения казани в присъствието на около 150 души”, посочва тя.

В крайна сметка след всички писмени и устни откровения Йорданов не предприема абсолютно нищо в посока установяване на истината. Нещо повече - през август 2018 г. вече Белянова е освободена. Многократните опити от нейна страна да предизвика проверка, която да установи истинността на твърденията й, остават безплодни. Белянова пише и до министъра на финансите Владислав Горанов, и до премиера Бойко Борисов. В МС също са запознати и със съдържанието на изпращаните от шефа на АДФИ до Белянова обидни и заплашителни съобщения, и с действия на Начев, които в европесйска държава биха довели до незабавното търсене на отговорност.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се