Свързани новини

04.02.2020 13:02

Плевнелиев: Саботират влизането в еврозоната

Видян 5931 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната", заяви пред БНР Росен Плевнелиев по повод изявлението на настоящия държавен глава Румен Радев, че снема доверие от  Борисов 3.



Плевнелиев се самоцитира, че бил предсказвал, че т.г. ще сме свидетели на „най-важната геополитическа битка за влизането на страната ни в еврозоната”. „Ако я изгубим заради Радев, оставаме бедни и вечно зависими от интересите на една империя”, допълни Плевнелиев. Припомняме, че още никой не е отправил официална покана към страната за преминаване към ERMII. Освен това, дори и кабинетът призна провала си, като не успя да влезе в чакалнята на 1 юни 2019г., какъвто беше планът му.



Плевнелиев обаче  призна, че президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013 г. спрямо кабинета на Пламен Орешарски.


"Това означава окончателно откъсване на страната ни от руската геополитическа орбита. Бях сигурен, че всички българи, които са против новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на запад, по един или друг начин, ще изпуснат нервите си, ще се организират добре и ще започнат да действат и вие вече го виждате", добави Плевнелиев.


"Ние се гордеем с валутния борд на България, там има пълен национален консенсус, той не бива да се пипа, той ще прерасне в чакалнята на еврозоната със същите параметри, които са заложени отпреди 20 г. Най-голямата лъжа, която чухме е, че се прави каквато и да е реформа във валутния борд", подчерта Плевнелиев.


"Ние напасваме, прехвърляме едно нещо, което съществува отпреди 20 г., към еврозоната, със същия курс, със същата икономика, със същите банки. Това, което се случва, е изпускане на нервите. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната", категоричен е Плевнелиев.


"Приемам част от аргументите на Радев. Драмата е очевидна - нереформирана прокуратура, нереформиран здравен сектор, демографска криза - всичко това е факт, но той не е от вчера и от днес. Ролята на президента е да даде прогрес за развитие", коментира още Плевнелиев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.02.2020 14:01

    --Мистър бийн---ти си за циркова арена...такъв беше и като президент

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали