Свързани новини

04.02.2020 12:03

Президентът: Официално снемам доверие от правителството!

Видян 4207 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Свидетели сме на остра криза в управлението на всички нива”, заяви по време на обръщение към народа държавният глава Румен Радев. “Официално снемам доверието си от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество”, обяви президентът.


“Това управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край”, заяви Радев. Той отправи остри критики към кабинета Борисов 3 заради водната криза, кризата с боклука и необсъждането на текстове за валутния борд и др..


“От 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на гражданите. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава - с мисъл и грижа за бъдещето на България”, заяви Радев.  По думуте има „липса на воля за реформи, за борба с корупцията и разхищенията”. „Методичното погазване на закона доведе България до парализа на цели обществени системи и институции”,  констатира президентът.



Радев разкритикува правителството и за отказа да поеме политическа отговорност за кризата с водата и боклука и категорично заяви: „България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да “извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции”. „Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци, което трови въздуха и природата ни”, припомни той.


 “Търгува се с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване”, коментира още държавният глава. “Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи”, категоричен бе Радев.


 "Днес деленето не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояване на нашите права, аз съм редом с вас", подчерта държавният глава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 04.02.2020 16:09

    Румен Радев: "България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции." Правителството към затвора, незабавно! https://www.facebook.com/BulgariaFor.me/videos/814085415772204/ Гледайте българи, това е до с. Варвара - Пазарджишко и чака да го издишаме! Испански боклук в българска река. Нерегламентирано сметище край р. Чая https://frognews.bg/novini/ispanski-bokluk-balgarska-reka-nereglamentirano-smetishte-krai-chaia.html Средиземноморски боклук продължава да зарива страната ни.

  • 003 Anonimen 04.02.2020 16:08

    Румен РАДЕВ: "Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност." ПОТЪНАЛИТЕ ПАРИ В КАНАЛИТЕ НА ПЕРНИК Разследване на Валя Ахчиеваз https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=NR9Api0OzA8&feature=emb_logoемноморски

  • 002 Anonimen 04.02.2020 16:08

    Румен РАДЕВ: "Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност." ПОТЪНАЛИТЕ ПАРИ В КАНАЛИТЕ НА ПЕРНИК Разследване на Валя Ахчиеваз https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=NR9Api0OzA8&feature=emb_logoемноморски

  • 001 Anonimen 04.02.2020 16:07

    Румен РАДЕВ: " Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи." "Полицаи пребили гражданин - голям праз, нали е жив https://frognews.bg/novini/politsai-prebili-grajdanin-goliam-praz-nali-jiv.html ВЛАСТТА МУ ПОГНА БАБА СТОЙНА КАТО ВРАГ НОМЕР ЕДНО https://www.youtube.com/watch?v=Koi685iwWm8&feature=emb_logo Полк. инж. Кирил Стаменов Става дума за масов полицейски произвол, антизаконен и противоконстатиционен срещу всички български граждани https://svobodnoslovo.eu/%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d1%83%d0%bc%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b8%d0%b7%d0%b2/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец