Свързани новини

03.02.2020 18:41

Арест грози баща, ако не предаде детето си на британските социални служби

Видян 2558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Иван Радичев разказа в студиото на Добро утро, българи на Тв Алфа за битката, която води за детето си със съда във Великобритания. През 2015 г. той живее в Обединеното кралство. По думите му тогава майката отвлича детето, без той да знае по какви причини. Година и половина бащата не го вижда. Като социалните служби, полицията са срещу бащата, твърди Радичев. Майката също е българка, детето е раждано в България и е с бг паспорт. Радичев твърди, че тя е избягала при любовника си и задействала службите срещу него. "Има решение на български съд, но в Англия не го зачитат защото е друга територия", обясни бащата.

Българският съд излиза с решение за режим на виждане първата и втора седмица, всяко лято един месец детето да бъде при баща си.

 Николай Николов от Асоциация на бащите в България обясни, че решението на бг съда няма сила на Острова.


"Английските съдилища казват, че българските съдии са неграмотни, варвари и некомпетентни. Това е записано в съдебни решения на английския върховен съд", обясни Николов. По думите му при Радичев нещата са още по безумни, тъй като разполага с една заповед на английския върховен съд, според която бащата трябва след 4-5 часа да предаде детето на британските социални служби. След това детето едва ли ще види баща си повече, твърди Николов. Парадоксалното е, че те са изключително български граждани, английският съд нарушава всяко едно човешко право, посочва Николов.

Според заповед във Великобритания детето трябва да бъде върнато на 3 февруари. Ако бащата не се подчини веднага му се налага наказателно производство за неизпълнение на съдебна заповед и трябва да бъде арестуван, да бъде конфискувана собствеността му.


"Ние също трябва да бъдем арестувани, защото в заповедта пише, че който подпомогне господин Радичев в неизпълнението на тази заповед ще бъде арестуван", обясни Николов.

Детето се намира на територията на България, то не е задържано в страната, има заповед за незабавна защита на Районния съд в Асеновград, според която се определя местоживеенето на детето на територията на РБ България. Забранява се на майката да доближава детето, жилището и местата за социален отдих, коментира Николов.


Вижте повече за битката на бащата във видеото ТУК!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни