Свързани новини

03.02.2020 15:46

Секретарят на Горанов оглави Комисията по хазарта

Видян 2281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на финансите Владислав Горанов назначи временно Георги Йорданов за шеф на Държавната комисия по хазарта (ДКХ), до намиране на титуляр за поста, съобщиха от МФ. Преди това освободи по негова молба Александър Георгиев, също негов фаворит като зам.-шеф на НАП,  от този пост.



До момента Йорданов. беше шеф на кабинета на министъра на финансите от 2014 г.. Преди това е бил ръководител на инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в инспектората на МФ.
За членове на ДКХ Горанов назначи: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д.  шеф на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев –шеф на отдел Разследване на особени случаи, дирекция Контрол в НАП и Емил Захариев – шеф на специализирана дирекция в ДАНС. Не е ясно защо не са подведени под отговорност досегашните комисари, един от които Васил Панов, дълги години е в органа по хазарта.



Припомняме, че досегашният шеф на ДКХ Георгиев  беше задържан. Причината за ареста са разлики в ставките между частните лотарии и тотото от 5 години.  В резултат на разликите в определените такси бюджетът е ощетен с 210 млн. лева.  „Всички данъчни сметки са били известни на принципала на ДКХ. Министър е бил Горанов”, подчерта бизнесменът”, заяви преди седмица пред Свобода Европа бизнесменът Васил Божков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!