Свързани новини

03.02.2020 15:14

Министърът предложи оставка заради антисемитизъм в МОН

Видян 8671 пъти | Коментари 12
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Антисемитизмът, фашизмът не е мнение, а престъпление“, гласи основополагащ принцип на европейската ценностна система. Той бе засвидетелстван със специално заседание по темата на Европарламента миналата седмица с участието на италианска сенаторка, оцеляла от лагерите на смъртта, известни с девиза си: „Трудът e свобода“.



А малко по-рано, в деня, в който в Йерусалим президентите на Франция, Русия, Германия, вицепрезидентът на САЩ, израелският премиер, принц Чарлз от името на британската кралица и лидерите от цял свят отдадоха почит на жертвите на Холокоста, заместник-министърът на ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА БЪЛГАРИЯ Петър Николов – Зиков, на снимката, заедно със зам.-министъра на културата Румен Димитров, беше главен герой на трибуната на „национална конференция“: Еврейската трудова повинност – спасителен план или репресивна мярка. И така я институционализира. Идеята е оправдаване на Закона за защита на нацията, който въдворява представителите на тази етническа група в лагери, които с нищо не са по-различни от съществувалите при соца, а всички ги осъждаме. Те са с една идея по-меки от нацистките концлагери и тезата е, че така евреите ни били отървани, та явно трябва и да бъдат благодарни.



„Баща ми е имал нещастието да го приберат в такъв лагер. 5 години, като последните са били ужасни. Тежал 55 кг, едва се държал от слабост. След нанесени там побоища е загубил частично слуха си. Имаме снимки и документи от неговите митарства“, разкрива Леа Коен, която в последните си книги разкрива много свидетелства и официални писмена от това време на терор. „Умишлено смесват трудовата повинност до 1941 г., когато евреите са трудоваци в армията, както циганите и турците, и лагерите за „принудителна работа“ след това до септември 1944 г“. Депутатката във ВНС от оригиналното  СДС, посланикът, при който България се присъедини за първи път към евроинституция – Съвета на Европа, определено няма как да мине за червена.
Подобно мнение изразяват и немалко десни интелектуалци с еврейски корени, с които говорихме, а думите на соцориентираните хора с такъв произход дори не бихме цитирали, защото градицията започва с „погнуса“.



Напомняме простия факт, че не друг, а САЩ и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Тихомир Томов 03.02.2020 19:53

    Истината боли съотечественици . Димитър Пешев след 1944 г бе съден иосъден от еврейски състав като фашист и антисемит . Почина в пълна мизерия през 1973 г. Той беше ли такъв като ги спасяваше . Ниго един адвокат евреин не му помогна . Да ви напиша ли всички състави на " Народния Съд " да ви настръхнат косите от участниците - Бащата на Лидия Шулева - БИДЖЕРАНО ,СЪРЧАДЖИЕВ повръща ми се от имената им осъдили на смърт цвета на Нацията и осъдени от Народа и ЕС .А Исак Паси оплю България преди 12 години в вестник " Монд ". А кроткия Валери Петров с истинско име Вениамин Меворах от ефира на радио София цитираше пиесата " Народен Съд " и призоваваше към смъртни присъди . Пиесата е засекретена , но я намерих - страшно е !

  • 006 Петър Пенчев 03.02.2020 17:01

    Томов, какъв изверг е професор Исак Паси? Ти луд ли си? Другите не ги знам, но ако са като професора, който е всепризнато светило на хуманитаристиката, най-меко казано много си се объркал

  • 005 Мишо Първанов 03.02.2020 16:59

    Никой концлагер не е оправдан, тези хора, които са се опитали да оправдаят подобно нещо, особено от министерствата точно на КУЛТУРАТА и на ОБРАЗОВАНИЕТО моментално трябва да напуснат постовете си

  • 004 Тони Кръстев 03.02.2020 16:57

    Томов, малко срам поне. Фашизмът е отречен от цивилизована Европа. Правилно пишат хората. И няма нищо общо с палестинските жени и деца. Става дума за Втората световна война.

  • 003 Anonimen 03.02.2020 16:21

    Т.Томов. Всеки може да напише каквато си иска книга, да я издаде и да я продаде. Жълтото продава, а любителите на конспиративни теории не са малко и жълти заглавия като посочените от вас се харчат като топъл хляб. Това обаче не ги прави носители на историческата истина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец