Свързани новини

03.02.2020 15:14

Министърът предложи оставка заради антисемитизъм в МОН

Видян 8254 пъти | Коментари 12
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Антисемитизмът, фашизмът не е мнение, а престъпление“, гласи основополагащ принцип на европейската ценностна система. Той бе засвидетелстван със специално заседание по темата на Европарламента миналата седмица с участието на италианска сенаторка, оцеляла от лагерите на смъртта, известни с девиза си: „Трудът e свобода“.



А малко по-рано, в деня, в който в Йерусалим президентите на Франция, Русия, Германия, вицепрезидентът на САЩ, израелският премиер, принц Чарлз от името на британската кралица и лидерите от цял свят отдадоха почит на жертвите на Холокоста, заместник-министърът на ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА БЪЛГАРИЯ Петър Николов – Зиков, на снимката, заедно със зам.-министъра на културата Румен Димитров, беше главен герой на трибуната на „национална конференция“: Еврейската трудова повинност – спасителен план или репресивна мярка. И така я институционализира. Идеята е оправдаване на Закона за защита на нацията, който въдворява представителите на тази етническа група в лагери, които с нищо не са по-различни от съществувалите при соца, а всички ги осъждаме. Те са с една идея по-меки от нацистките концлагери и тезата е, че така евреите ни били отървани, та явно трябва и да бъдат благодарни.



„Баща ми е имал нещастието да го приберат в такъв лагер. 5 години, като последните са били ужасни. Тежал 55 кг, едва се държал от слабост. След нанесени там побоища е загубил частично слуха си. Имаме снимки и документи от неговите митарства“, разкрива Леа Коен, която в последните си книги разкрива много свидетелства и официални писмена от това време на терор. „Умишлено смесват трудовата повинност до 1941 г., когато евреите са трудоваци в армията, както циганите и турците, и лагерите за „принудителна работа“ след това до септември 1944 г“. Депутатката във ВНС от оригиналното  СДС, посланикът, при който България се присъедини за първи път към евроинституция – Съвета на Европа, определено няма как да мине за червена.
Подобно мнение изразяват и немалко десни интелектуалци с еврейски корени, с които говорихме, а думите на соцориентираните хора с такъв произход дори не бихме цитирали, защото градицията започва с „погнуса“.



Напомняме простия факт, че не друг, а САЩ и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 012 Тодор Новков 04.02.2020 00:57

    Защо ли книгите на Коен ги превеждат и издават в цяла Европа, а нашите фашисти, дори министри, ги презират?

  • 011 Anonimen 04.02.2020 00:51

    нацисти искат да пренапишат историята

  • 010 Anonimen 04.02.2020 00:50

    откъде толкова фашисти. явно всичко написано си е 100% вярно

  • 009 Топ-атлантичка: С фалшиви снимки пропагандират за "жертвите на Народния съд"... Това са от Аушвиц и погребението на цар Борис! 03.02.2020 21:36

    Топ атлантичката Леа Коен "разнебити" пещерната реститутско-антикомунистическа пропаганде - че се базира на... "фалшиви снимки". http://www.gudelnews.com/2020/02/blog-post_0.html Ето статусът и в социалните мрежи: Вчерашният ден , 1 февруари бе съпроводен със снимков материал от медиите . За съжаление голяма част от снимките са фалшиви, тъй като се отнасят до други събития, които нямат нищо общо с Народния съд . Ако историята се прави с фалшиви документи, и тя става фалшива. И така конкретно : 1. Снимки 1 и 5 са от 1946 и нямат нищо общо с Народния съд ( широко използвана от много медии ). Намира се в ДАА 2. Снимка 2 е от Аушвиц, а не от Белене. 3. Снимки 3,4,6, използвани в документален филм за Народния съд , не представят “ изселвания на семейства на осъдени от Народния съд”, а са съответно от Лом и Скопие и представят депортацията на гръцки и македонски евреи от български власти. Тези снимки са част от документален филм от 1943 г. 4.снимка 7, представяна като скръб по убити от Народния съд , е от август 1943 от гара Кочериново и представлява “изпращане ковчега на Борис III от опечаленото гражданство”. Опечаленият младеж впрочем е с бранническа униформа, което не е смутило редакторите. Снимката е част от колекцията “ Изгубената България” Драги журналисти , това не е история , а пропаганда с фалшиви материали.

  • 008 Димитър Николов 03.02.2020 20:01

    Г-н Томов , пропуснали сте да напишете и за Паница . момичето секретарка на Белев , която изнася информацията за депортирането . Нея двама евреи я изхвърлят от третия етаж на Обществената безопасност .............................

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец