Свързани новини

01.02.2020 20:25

След месец без мерки, България повиши до ІV степен нивото на риск заради коронавируса

Видян 3756 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След повече от месец, през който само бг властите официално разказваха по телевизиите, че нямало как България да бъде заразена, днес бе обявена ІV степен на риск заради коронавируса.


  „Настоятелно препоръчваме на българите, където и да се намират в света, да не пътуват до Китай“. Това каза министърът на външните работи Екатерина Захариева след съвещание при премиера, в което участваха министрите на здравеопазването и на вътрешните работи във връзка с мерките за ограничаване на коронавируса, предаде БНР.

„Имаме готовност да вдигнем и до максимална пета степен, но това ще се случи в понеделник или във вторник. Наблюдаваме ситуацията“, обяви Захариева.

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че препоръките към българските граждани не са действия срещу Китай:

„Страховете вече в света са големи. В България са такива и ние сме длъжни, пак казвам, за няколко седмици, докато се намери това решение, да се опитаме максимално да ограничим движението“.

През следващата седмица в Брюксел здравните министри на Европейския съюз ще се срещнат, за да бъдат набелязани допълнителни мерки за действие.

Термокамери на летища у нас

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев увери, че властите у нас вземат всички необходими мерки. Формират се лекарски екипи на три летища в страната, които ще проверяват всички пътници, идващи от страни, в които са регистрирани случаи на коронавируса:

„Още със стъпването на територията на страната – на летище София, на летище Варна или на летище Бургас, всеки ще премине през термокамерата, поставена на МВР контролата, и ако се установи, че някой има температура или друго неразположение, ще бъде насочен към Военномедицинска академия или към лечебните заведения, които сме определили във Варна и в Бургас“.

Междувременно стана ясно, че едната българска студентка, която беше в китайския град Ухан, пътува към Германия, където ще остане под карантина.

Двама български студенти са в генералното консулство в китайския град и предстои да бъдат транспортирани към Франция. Оттам се планира да бъдат транспортирани по въздух във ВМА в София, където ще бъдат поставени под наблюдение за две седмици. Ако обаче покажат симптоми на коронавирус, ще останат за лечение във Франция.


Расте броят на жертвите на коронавируса в Китай – починалите станаха 259, а потвърдените заразени вече са близо 12 000.

САЩ обявиха извънредно положение в общественото здравеопазване и временно забраниха влизането на чужди граждани, които може да представляват потенциална опасност заради епидемията от коронавируса в Китай.

Борисов проведе съвещание във връзка с мерките за ограничаване на коронавируса у нас.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.02.2020 10:23

    Те пък! Не питат доктор Райничка за №0% опасност за българия.

  • 002 полк.инж. Кирил Стаменов – не ме е страх от никого 01.02.2020 22:45

    Става дума за масов полицейски произвол, антизаконен и противоконстатиционен срещу всички български граждани В моя дом, моята крепост нахлуха трима български полицаи без прокуруростка заповед, без никакво основание за да ме закарат в местната полиция без обяснения! В полицията дознателя ме светна, че съм там за мой пост срещу Бойко Борисов… Това било „преференция“! Без съдебна заповед, без право на адвокат ме държаха близо 4 часа за разпит без да уведомят Военна прокуратура, защото аз съм български офицер и нямат право да ме тормозят без знанието на Военна прокуратура! Не им пука – наложи се да им цитирам НПК и Конституцията за чл. 39, ал. 1 за свободата на словото. Слава на Бога държаха се любезно, но отказаха да ме върнат до дома ми с полицейски автомобил на какъвто ме натовариха на път за полицията. Държаха ме близо 4 часа за да ме разпитват. За какво става дума? Става дума за масов полицейски произвол, антизаконен и противоконстатиционен срещу всички български граждани, неспазпазване на НПК, непознаване на законите в „Демократична“ България и на Конституцията! Това е позор за хората облекли полицейски униформи! Те протестират за по-високи заплати, пият кафе, пушат и никой не ги бие и обгазява! Това ли е бългаската полиция, подчинена на ОПГ ГЕРБ и Бойко Борисов? Аз не искам такава полиция, а вие? полк.инж. Кирил Стаменов – не ме е страх от никого – имунизиран съм срещу страх още като млад офицер на БНА, участвал съм в много мисии по света и Господ не може да ме изплаши, камо ли българските полицейски подлоги на националния предател

  • 001 Властта на суджуците, асансьорите, къщите на тъщите, терасите, боклукомора и водомора е много по-вирулинтна от коронавируса 2019-nCoV 01.02.2020 20:22

    ВЛАСТТА ПОГНА БАБА СТОЙНА КАТО ВРАГ НОМЕР ЕДНО Властта на суджуците, асансьорите, къщите на тъщите, терасите, боклукомора и водомора е много по-вирулинтна от коронавируса 2019-nCoV. ВЛАСТТА ПОГНА БАБА СТОЙНА КАТО ВРАГ НОМЕР ЕДНО https://www.youtube.com/watch?v=Koi685iwWm8&feature=emb_logo ПОЛИЦАИ ПРОФИЛАКТИРАХА ВЪЗРОПТАЛАТА СРЕЩУ БОРИСОВ БАБА СТОЙНА В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА, КЪДЕТО ЖИВЕЕ! БАБА СТОЙНА: ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ, ТОВА Е БЪЛХАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ! МУХЛЬОВЦИ СА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ПРОТЕСТИРАТ! /ВИДЕО!/ /ВИДЕО!/ На 29 февруари: ТОВА Е БЕЗСРАМЕН ЧОВЕК! СЕГА СЪМ ЕДИН ПАРЦАЛ И БОЙКО ВСЕКИ ДЕН СИ ТРИЕ КРАКАТА С МЕНЕ! /ВИДЕО!/ Ведната след като видеото обиколи социалните мрежи полицаи от МВР са налазили баба Стойна в Дома за стари хора, където живее, за да я профилактират защо говори против властта и Бойко Борисов!..

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.