Свързани новини

01.02.2020 20:02

Бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев остава в ареста

Видян 3292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Специализираният наказателен съд наложи постоянен арест на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев, предаде БНР.  Според прокуратурата той е част от организираната престъпна група с лидер Васил Божков и е допринесъл за ощетяването на държавата с 559 милиона лева, тъй като не е упражнил контрол върху събирането на държавната такса.

Парична гаранция от 40 000 лева беше наложена на председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев. Той беше сред отведените за разпит при прокурорската акция в Комисията във връзка с бизнеса на Божков.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Георгиев е направил пълни самопризнания при разпитите, като е съдействал на прокуратурата, както и че му е повдигнато обвинение, без да посочва какво. Това щяло да стане ясно в хода на открито заседание, когато бъде внесена мярка за неотклонение спрямо други лица.



Огнемир Митев е обвинен за участие в престъпна група и длъжностни престъпления. Мотивът на съда да го остави зад решетките е, че анализът на събраните доказателства потвърждава съучастието му към престъпната организирана група, ръководена от Васил Божков. Като длъжностно лице той е възпрепятствал дейността на други търговски дружества, за да облагодетелства бизнеса на Божков.



Съдът прецени, че съществува заплаха Огнемир Митев да извърши ново престъпление или да повлияе на хода на наказателното производство.



Според държавното обвинение Митев е председателят на Държавната комисия по хазарта, при когото тръгва порочната практика и той има съществен принос за прокарването на интереси на лица, свързани с организирана престъпна група.

Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов заяви, че с въздържане от действия Митев е нанесъл огромна щета на държавния бюджет:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали