Свързани новини

01.02.2020 08:02

Не край, а начало: Борис

Видян 2263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Tова не е край, а начало". Такова послание отправи премиерът Борис Джонсън в 1 бг време в нощта срещу събота -часът на раздялата на Великобритания с ЕС.



"Нашата работа като правителство е да обединим страната и да продължим напред. Най-важното нещо, което искам да кажа, е, че това не е край, а начало. Това е моментът, когато изгрява зората и завесата се вдига за новото действие на нашата велика национална драма“, заяви Джонсън.Хиляди привърженици на Брекзит, събрали се на площада пред парламента, отброиха последните минути до историческото събитие.



Напускането на Съюза е било „правилно и демократично“ подчерта Джонсън, като обясни, че Блокът е поел в посока, която повече не устройва Обединеното кралство.
Премиерът изтъкна, че това е момент на национално възраждане и промяна, но признава, че мнозина са загрижени. Излизането от ЕС е по-скоро символичен акт заради последващия 11-месечен преходен период, сега големият въпрос е какво ще успее да договори Лондон за бъдещите отношения с ЕС през този период.



ВВС имаше репортер на границата между Северна Ирландия и южната част на острова, която е република и е член на ЕС. Точно тази тема беше основна разделителна линия, забавила от март миналата до февруари тази година напускането на Великобритания от Общността. КПП и проверки няма!



За пореден път 30 банки, които от лятото на 2016 г. и референдума по Брекзит заплашват, че ще напуснат Лондон, отново го сториха. но остават! Британската столица е вторият, а според някои и водещият финансов център на света с единствен конкурент Ню Йорк.



 Интересен факт е, че Англия отбеляза с френско шампанско напускането на ЕС като подчерта, че именно тя е най-големият му консуматор в целия свят и обмитяването му ще бъде голям процент за страната на Макрон, която може да изгуби своя пазар №1. „Братовчедите“, както наричат помежду си англичаните, американци, новозеландци и австралийци, отдавна вече произвеждат доста конкурентни пенливи вина.



Друг интересен факт е, че Германия при силов подход към Великобритания ще изгуби един от водещите си пазари на коли, а влизане в криза на тежко ударената през последните години нейна автоиндустрия,която изгуби позиции на други си водещ пазар – САЩ, ще доведе до непредвидима криза на икономиката на страната, а оттам – и на целия Евросъюз. Само напомняме, че и в момента страната на Меркел има огромно забавяне на растежа и той се състои в десети над нулата – белег за начеваща рецесия.
Даже главният идеолог на Брекзит Найджъл Фарадж, чиято заключителна реч в Европарламента беше заглушена чрез изключване на микрофона от председателстващата заседанието, заяви: „Обичаме Европа, мразим ЕС с неговите президенти, администрации, обидни рестрикции“.
Коментарите в световните медии са, че излизането на Великобритания изправя Общността пред огромен тест за пригодност, който може да я разпадне, в случай, че Брекзит се окаже успешен с по-гъвкавите правила за търговия и движение с бившите колонии на Англия.А Европа изпадне в криза.
Марин Льо Пен – най-рейтинговият френски политик, определи Брекзит като „ужасяващ провал на Европейския съюз“. Тя отново поиска „европейски съюз на нациите“, а не тежката бюрократична машина, която представлява Съюзът в момента.

 © REUTERS/Henry Nicholls



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.