Свързани новини

07.04.2009 18:15

Премахват билборда на Хитлер

Видян 4287 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Наредих незабавно да бъде премахнат скандалния билборд на Адолф Хитлер в София!" Това каза пред БГНЕС заместник-кметът на столицата Минко Герджиков.


Огромният билборд със снимка на нацисткия лидер Адолф Хитлер се появи днес недалеч от посолството на Израел в София. На рекламния плакат лицето на Хитлер е показано като пощенска марка на Германския Райх, предаде репортер на БГНЕС. Текстът под марката е "Те говорят - ти слушаш". Тази година, на 20 април, се навършват 120 години от рождението на Хитлер. Фюрерът се смята за един от най-големите престъпници в европейската история. Под негово ръководство първо в Германия, а след това и в много окупирани европейски държави бяха създадени десетки концентрационни лагери, където бяха избити по най-жесток и суров начин милиони хора. По време на Втората световна война загинаха над 55 млн души, 20 от които от бившия Съветски съюз. В лагерите на смъртта бяха умъртвени 6 млн евреи.
Зам. Кметът на София Минко Герджиков научи от БГНЕС за скандалния случай с билборда. Герджиков в момента ръководи столицата, тъй като кметът Бойко Борисов замина за Москва. Разрешение за рекламна дейност, включително и билбордове на територията на София имат 34 фирми. В момента се уточнява на коя фирма е билбордът и кой е поръчал това съдържание. По неофициална информация автор на хитлеристкото послание е уеб сайт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични