Свързани новини

30.01.2020 15:14

Ако не включат курса в закона, няма гаранции за лева

Видян 5731 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Не фалшива новина, а публикуван в Държавен вестник законов текст с автори МенТа Стоянова и група „експерти“ под диригентството на Владислав Горанов – екипът, който пак със закон и заповед даде специалните тарифи на частните лотарии преди 5 г. довели до стотици милиони лева загуби на хазната, създаде предпоставки влизането на България в Еврозоната да стане при възможно различен курс на лева. По този въпрос вече се изказаха и водещите икономисти със съвършено различни идеологии – от Красен Станчев до проф. Вучева, през проф. Стив Ханке – бащата на борда и фиксирания курс, който ни спаси и ни спасява от некачествените ни управленци, и до проф. Гечев и Ивайло Калфин.



Единственото, което трябва да се запише, ако изобщо се пипа Законът, което не е ясно никому защо изобщо се прави от ГЕРБ, е, че курсът на лева към еврото не може да се променя при никакви обстоятелства от 1,95583. В закона, не в решение, както предлага Владислав Горанов.Който през последните дни и с Наредба Н-18, с излезлите подробности около собственоръчно подписаната от него заповед за ставките за хазарта, с несигурността, която внесе по повод стабилността на родната валута и така принуди хиляди хора да обменят над 2 млрд.лв. в евро за ден, се видя колко струва.



Защото неговите решения, както личи по примера с лотариите, са доста ненадеждни за хазната. Още повече, изявлението му, че курсът ще се запази „до“ влизане в Еврозоната. А всички се интересуват какво става „при“. В решението е записано "да поддържа в преговорите", а не задължително. Което са различни неща. Още повече – определят се от останалите 19 в Еврозоната. Някои от държавите, а те са сред най-влиятелните в групата, по всички позиции – от малките блокове на АЕЦ Козлодуй до продължаващото ни недопускане до Шенген имат последователна политика СРЕЩУ България. Последните действия на прокуратурата допълнително дават козове в ръцете на тези играчи, които изкъсо следят истинското положение с върховенството на закона и корупцията у нас.



„Мога да кажа аз какво бих направил в тази ситуация: или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.01.2020 16:18

    Но ,ТОЗИ от снимката,още ли НЕ е АРЕСТУВАН?! Г-н Гешев,а ако и ТОЙ се ТЕЛЕПОРТИРА,КОЙ ще носи ВИНАТА,ОТГОВОРНОСТТА????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева