01/02

Свързани новини

30.01.2020 17:41

1 от Апартаментгейт разследва президента

Видян 10010 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В скандала около незаконното подслушване на държавния глава лъсна името на зама на Антикорупция Антон Томов Славчев, който вече успя да се открои и при резила с имотите на властта от м.г. Той оглавява разследването срещу ген. Цанко Стойков, в което беше намесен и президентът Румен Радев.  Именно неговото име се споменава в аудио записа на разговора между двамата. Звуковият файл първоначално беше  представен от прокуратурата като „специално разузнавателно средство” (СРС), но после магистратите се опитаха да се самоопровергаят, тъй като се оказа, че са нарушили вкупом няколко закона, в т.ч. и Конституцията.

Славчев е лицето с най-шокиращата имотна декларация на властта, както и завидни финансови врътки на съпругата си Зорница Атанасова. Очевиден конфликт на интереси лъщеше предният път, когато името му се лансираше в публичното пространство. Замът се оказа един от петимата ангажирани с  проверката на апартаментите на тогавашния шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Сие. Подобна задача му беше възложена въпреки (или благодарение на) изключително странна декларация пред собствената си институция.



   Подобно на бившия шеф на Антикопуция и Славчев има сензационно голяма тераса.  Оказа се, че той дори надмина ексначалника си с 244 кв.м. тераса на жилище в София, при това остъклена – сиреч, превърната в жилищна площ. От декларацията му личи, че тя е придобита на абсолютно нереалната за 2011 г. цена от 38 000 лв., което прави 155,74 лв. или 79,63 евро на кв. метър. Практиката е тя или да влиза в общата квадратура на жилището, да се смята на половината от реалната цена на апартамент, т.е. за София – поне 500 евро на кв. метър.
На пръв поглед доста сензационна е и цената на придобиване на неговия апартамент от 63 кв.м – 3,33 пъти по-малък от остъклената тераса. Той е придобит през 2010 г. – 1 г. преди терасата, за 18 639 лв. или 151,27 евро на квадрат.  Цената на апартамента изглежда нереална и на фона на цената на трите паркоместа, придобити – явно за трите му автомобила, от зам.-шефа на антикорупционния орган. Тя е общо 10 610 лв. Сиреч, доста над половината (57%) от стойността на апартамента му.

 Жената до него, която е шеф на партията Напред Българи и  бивш кмет на Нови Искър от ГЕРБ пък превъртя поредица от обществени поръчки за милиони.


Тя държи фирмата Юнивърсъл консултинг и Ко ЕООД. Компанията  има над 12 спечелени обществени поръчки. Най-голямата е била в община Чупрене област Видин, на стойност 6 967 418 лв. Тогавашният кмет от БЗНС – Ал. Стамболийски беше арестуван точно за източване на фондове.

Най-много обществени поръчки има с община Кочериново, с които има сключени договори за около 11 000 000 лв. Другите общини са Якоруда, Челопеч, Несебър и други.
Не след дълго Атанасова пое и 11 млн. лв. от проекти на Община Кочериново, която иначе няма пари за принтер. Дамата до Славчев блести с джип Рейндж Роувър с шофьор-охрана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 ПОТРЕС 31.01.2020 19:36

    Към коментар на ЗИЗИ Никой не ни управлява и никой нищо не управлява в тази територия. просто мафиоти успяха да превземат държавните функции и установиха класическа мутренска структора за рекет и ограбване която обхвана 100% от икономическият живот и е сравнима с теза във феодалния строй.

  • 005 зизи 31.01.2020 17:51

    управляват ни МАФИОТИ....затова сме най-окаяни и бедни....

  • 004 Тихомир Томов 31.01.2020 17:31

    Наближава времето на Страшния Военен Съд !

  • 003 Бойко Рашков 31.01.2020 12:13

    "И не мога да си обясня самодоволството, с което са публикувани тези материали, в грубо противоречие с наказателния закон. Прокуратурата у нас и по конституция, и по закон бди за спазването на закона от всички. Очевидно обаче не бди за спазването на закона от самата прокуратура. И този пример се дава от новия главен прокурор", допълни Рашков."В конкретния случай бих предложил да се извърши проверка не толкова на самите звукозаписи, снети на хартиен носител и публикуване на сайта на прокуратурата, колкото по един друг въпрос: от кой съдия е взето разрешението за използване на СРС. Защото от тези материали това не е ясно", коментира Бойко Рашков. Според него компетентен е военен съд по казуса с началника на ВВС. "Ако бях в предходното ми битие на председател, бих предложил да се провери дали е спазен редът за използване и прилагане на СРС", допълни Рашков.

  • 002 Anonimen 31.01.2020 09:53

    Приятел, защо питаш кой излъга премиера - та те всичкиот това управление лъжат на поразия. Абе нема такава държава.

  • 001 Anonimen 30.01.2020 20:39

    Защо крият че Пламен Георгиев е сринал незаконното БАРБЕКЮ и на покрива ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕ ЗА Испания .Същото е само с разкрит покрив Кой излъга премиера че заповедта му е изпълнена .

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а