Свързани новини

30.01.2020 17:16

Горанов всеки месец ни подписва отчетите: Божков

Видян 10396 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Също като Нено Димов за язовирите, министър Горанов всеки месец е подписвал без възражения отчетите на лотариите. Освен, че е автор на облекчените им тарифи, стана ясно днес. Обявеният за общодържавно и международно издирване собственик на Нове холдинг Васил Божков твърди, че се намира в държава на Балканския полуостров и не смята да се връща в България, защото се притеснява за живота си.



 "Аз се опасявам да се върна в България, чувствам се застрашен за живота си. Ако се върна, сигурно ще ме арестуват веднага и какво ще се случи с мен, не знам. Репресивни времена са, не живеем в нормална правова държава, правим пропаганди, живеем като по времето на Гьобелс, даже и по време на комунизма не е било така", каза Божков по телефона за бТВ в четвъртък (30 януари) сутрин. Ден по-рано главният прокурор съобщи, че бизнесменът е задочно обвинен по седем обвинения, сред които за ръководител на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство за престъпление по служба.



Васил Божков каза, че по негова информация вчера са били проверени 13 адреса, свързани с него и е арестувана жена му,за което обаче нямал повече данни. Той твърди, че се намира в държава на Балканския полуостров, като в отговор на въпрос каза, че не е в Сърбия.
Преди изявлението на главния прокурор в сряда по обяд Божков коментира пред Дневник, че не знае какво става, но не е избягал, не се крие и има законни начини да го потърсят. Днес Божков каза, че е решил да не се връща след чутото от Гешев.



"При тези обвинения за виновност, при тези решения на прокуратурата аз се опасявам да се върна в България. Какви са тези обвинения, дали могат да се намерят такива документи и такива доказателства из някой от офисите? Защо трябва да се изземват парите на работещи компании, да се арестуват хора, нямащи нищо общо с това, как мога да се върна при това положение. Ако Гешев иска да търси престъпници във връзка с тези такси и този закон, нека се огледа по-високо от членовете на Комисията по хазарта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Назаем от форума на Афера 30.01.2020 13:50

    Назаем от форума на Афера: Винету: 30.01.2020 в 10:41 "На 29.01.2020 г. натовци вандалстват в Сливен,в центъра на Мол, няма информация никъде, АМЕРИКАСКОТО ПОСОЛСТВО, е разпоредило да крие случая."

  • 001 Anonimen 30.01.2020 13:28

    А,КОЙ СЛЕДИ,ПАЗИ г-н Гешев,да не се ТЕЛЕПОРТИРА като г-н Божков?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв