Свързани новини

30.01.2020 09:26

Гечев: Лъжа е, че ще влезем в еврозоната с този курс на лева

Видян 2156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Юридически вотът на недоверие срещу правителството не мина, но това беше удар върху управляващите, които са влезли в политически свредел.

Това коментира проф. Румен Гечев – депутат от БСП и член на бюджетната комисия в парламента.

Опитът да бъде отвлечено вниманието и да бъдат правени незначителни промени в закона за хазарта, няма да успее, категоричен беше той. Според него по оценка на експерти бизнесът с хазарта надхвърля 3 милиарда лева, предава bTV.

„В случая става дума за разпределение на по-голямата част от тези 3 млрд., защото там има  двама – трима основни играчи. Това, което прави впечатление е, че очевидно проверката на Комисията за финансов контрол е направена с нареждане на премиера“, отбелязо още проф. Румен Гечев.

Не искаме да участваме в театъра на управляващите и затова гласувахме „въздържал се“ на първо четене промените в Закона за хазарта, обясни още депутатът от БСП. Той обясни, че колегите му са против всякакви хазартни игри.

Румен Гечев изрази своята позиция и около влизането на България в чакалнята на еврозоната и как това ще се отрази на курса на българския лев към еврото. По думите му не трябва да вземаме за миродавно говоренето на финансовият министър Горанов, че има политически консенсус по тази тема.

"Сега управляващите казват, че ще променят Закона за БНБ, за да се подготвим за влизането в чакалнята на еврозоната. Лъжа е, че ще влезем в чакалнята със същия курс на лева към еврото. Курсът между еврото и страната, която се приобщава към еврозоната, се определя в последния момент, когато от чакалнята ще влизаме в еврозоната", опита се да обясни казуса бившият министър на икономиката.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и