Свързани новини

29.01.2020 17:45

Имаме повод независим прокурор да разследва главния: Екимджиев

Видян 5322 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„За пореден път имаме откровена злоупотреба с процесуални права от страна на прокуратурата и нейния главатар, носеща всички белези на престъплението по чл. 145”, заяви пред Сега най-силният ни евроадвокат Михаил Екимджиев, който води много дела в Страсбург, част от тях свързани с незаконно подслушване.



 „Това е поредното доказателство за правотата на тезата, че дори при тежки умишлени престъпления няма кой да разследва главния прокурор и той безнаказано може да злоупотребява с властта си, руинирайки както личната чест и достойнства на неговите опоненти, така и авторитета на държавни институции. В случая е поставено на карта доверието в държавния глава, за когото са гласували над 2 млн. българи”, отбеляза Екимджиев.



Това е един чудесен тест. Само допреди месец си говорихме за нуждата от независим прокурор, който да разследва главния. Казваше ни се как всеки може. Сега имаме казус като слънце”, категоричен е юристът. „Има злоупотреба с информация, събрана със СРС, има повече от обосновано предположение за извършено от някой прокурор престъпление по член 145”, подчерта той.
„Да видим дали някой от стотиците прокурори в СГП или спецпрокуратурата служебно ще започне разследване. Нека да видим дали г-н Гешев ще разпореди разследване за това”, призова Екимджиев.
От опит за компромат срещу президента случаят се обръща като бумеранг и се очертава като сериозен тест и автокомпромат за прокуратурата. При съвсем ясен текст от НК, който очевидно е нарушен, съм готов да се обзаложа, че нито редови прокурор, нито г-н Гешев ще извършат разследване на това кой е допуснал извършване на това престъпление”, посочи юристът.
"Вече с носталгия си спомням за Цацаров. При него имаше известна перфидност, интелектуално заиграване, ходеше по въже между забраненото и допустимото. Тази граница рядко се прекрачваше видимо. Новото ръководство на прокуратурата демонстрира необуздан полицейски нагон и действа като слон в стъкларски магазин. Но това се обръща срещу него", заключи екпертът.


 


Снимка: Веселин Боришев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Точните текстове в НПК са следните: 29.01.2020 20:57

    Чл. 174. (2) Разрешението за използване на специални разузнавателни средства по дела, подсъдни на военен съд се дава предварително от председателя на съответния военен съд или от изрично оправомощен от него заместник-председател. Чл. 396. (1) На военните съдилища са подсъдни делата за престъпления, извършени от: 1. военнослужещи; 3. генерали, офицери и лица от сержантския и редовия състав от други министерства и ведомства; (2) На военните съдилища са подсъдни и делата за престъпления, в осъществяването на които са участвали и граждански лица. Органи на военното досъдебно производство Чл. 399. (1) Органи на военното досъдебно производство са военният прокурор и военните разследващи органи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.