Свързани новини

28.01.2020 10:03

Ген. Миланов: Подценили сме системата за сигурност в ДАНС

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Подценили сме системата за сигурност в ДАНС, коментира ген. Румен Миланов - бивш директор на НСБОП и на БОРКОР, в предаването „Тази сутрин“.


Вчера 55-годишен мъж, извикан на разпит в сградата на агенцията, сложи край на живота си. При извършване на стандартна проверка на личните вещи преди влизане в сградата, той е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно оръжие и се е самопрострелял.


Според източници на bTV мъжът е член на управителния съвет на Българския национален съюз, а разпитът е бил във връзка с проверка за дейността на съюза и "Луковмарш".


Според ген. Румен Миланов контролът върху притежаване на оръжие трябва да се извършва по-рано в тази институция, както трябва да се смени и цялата система.


„Отива на разпит въоръжен, не отива случайно – имал е предварителна нагласа за тази среща. Вероятно иска да даде знак“, коментира ген. Румен Миланов. По думите му в такива обекти трябва да се повиши нивото на сигурност.


Недопустимо е лицата, които трябва да се охраняват, да си плащат. НСО не е търговско дружество, коментира генералът по повод предложението на ДПС да се охраняват определени лица, но ако те си плащат.


„Трябва да се запитаме кой критерий е по-важен – обемът на дейност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата казва, че иска да се охраняват определени хора, това струва еди колко си. Ако не искат да намалят лицата, които трябва да се охраняват, трябва да се увеличат средствата от бюджета. НСО не е търговско дружество. Пазарлъци не трябва да се допускат“, категоричен беше той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни