Свързани новини

28.01.2020 09:48

Организаторите на протеста пред МРРБ: Представител на министерството демонстративно се изплю

Видян 1175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаше провокация от страна на управляващите, ние искахме да разговаряме с представител на МРРБ, но не излезе никой да разговаря с нас, въпреки че поискахме среща, беше ни казано обаче, че такава няма да има. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ Костадин Костадинов – председател на партия „Възраждане“  - един от организаторите на протеста вчера

Четирима души бяха арестувани след сблъсъци с полицията на антиправителствения протест пред МРРБ. Демонстранти опитаха да нахлуят в сградата на министерството, като пробият полицейския кордон. В отговор срещу тях беше използван лютив спрей. Над 40 души бяха обгазени, пострадаха и двама служители на реда.

„Излезе представител на министерството, който демонстративно се изплю срещу протестиращите – има го записано на видео, имаше провокативни знаци срещу нас“, заяви още Костадинов.

Според него протестиращите са искали да питат за водната криза в цялата страна, не само в Перник.


„Има източвани язовири в цяла България, в момента някои от тях са на ниво преди критичното. Ние задаваме въпроса кой носи отговорност за това, и отговори нямаме“, каза лидерът на партия „Възраждане“.

Той обясни още, че приказките, че има хвърлени камъни по време на протеста са лъжа, а хората, които са арестувани, са бити.  

„Ние от синдикат „Защита“ и инициативния комитет за Перник тръгнахме по цивилизования начин – от три месеца търсим среща, но няма чуваемост“, заяви и Красимир Митов от синдиката.

В Перник беше направен мирен протест, беше направено автошестние, в събота имаше голям протест в София, изброи той. По думите му обаче това не е довело до диалог.

„Тук вече идва самата провокация – както от министър Аврамова, така и от цялото правителство, което не желае да води диалог с хората, а същевременно създадоха много голяма криза“, каза още Красимир Митов.

И двамата бяха категорични, че протестите ще продължат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци