Свързани новини

27.01.2020 14:55

Заловиха у нас издирван за жестоко убийство в Украйна

Видян 2156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ключов заподозрян, обвинен в организирането на фатално нападение със сярна киселина срещу активистка от Херсон през юли 2018 г., е задържан в България. Това се случва повече от година след като той избяга от арест за убийството на Катерина Хандзюк, съобщава филиалът на „Хюман райтс“ в Украйна, предаде БНТ. 


Олексий Москаленко (Левин) е свързан с мащабна операция в Херсонска област, във връзка с която са повдигнати и обвинения на друг заподозрян, Игор Павловски.


Левин е бил задържан в петък вечерта, 24 януари, по време на операция с участието на полицията в България и представители както на украинската Главна прокуратура, така и на СБУ (Службата за сигурност на Украйна). Според заместник главния прокурор Виктор Трепак сега се изисква екстрадицията на Левин в Украйна.


Хандзюк беше помощник на кмета на Херсон и гражданска активистка, известна с жестоката си критика срещу корупцията, особено сред полицията в Херсон. Тя беше нападната пред входа на жилищния си блок на 31 юли 2018 г., като нападателят хвърли литър киселина, използвана в автомобилни акумулатори. Хандзюк получи изгаряния на почти 40% от тялото си и трябваше да бъде транспортирана в болница в Киев, където претърпя 11 операции. Тя почина на 4 ноември, само на 33 години.


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни